Ο Private Chef Γιώργος Μαρκάκης μας παρουσιάζει την Κολοκυθόπιτα με κόκκινη κολοκύθα χωρίς φύλλο. Απίστευτη, μοναδική, πλούσια γεύση σε μια πίτα όνειρο.
Υλικά:
Kόκκινη κολοκύθα τριμμένη 400 gr
Eλαιόλαδο 300 ml
Zάχαρη 100 gr
Xυμός πορτοκάλι 240 ml
Μαύρη σταφίδα 120 gr
Αμύγδαλα ανάλατα 120 gr
Αβγά 3
Σπόρους κάρδαμο 3 λιωμένους στο γουδί
Μοσχοκάρυδο 5 gr
Κανέλα 5 gr
Γαρύφαλλο σκόνη 5 gr
Μαγειρική σόδα 5 gr
Κονιάκ 150 ml
Ελαιόλαδο 150 ml
Νερό 150 ml
Αλεύρι όσο πάρει
Σουσάμι για πάνω στη πίτα
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι ένας παχύρρευστος χυλός. Σιμιζάρουμε – λαδώνουμε και αλευρώνουμε – ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα τον χυλό. Ρίχνουμε το σουσάμι από πάνω. Ψήνουμε στους 170 C για περίπου 50′
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση !
Πηγή: otoposmas.gr του Γιώργου Μαρκάκη – Private Chef
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις