Βραβεία «Taste Atlas»: Η ελληνική κουζίνα καλύτερη στον κόσμο για το 2024-25 με κορυφαία εδέσματα από τις Κυκλάδες

tyria graviera
Newsroom.
11/12/2024 10:24
 
 
 

Όχι ότι υπήρχε αμφιβολία, αλλά πλέον είναι και τυπικό. Η ελληνική κουζίνα ψηφίστηκε στα βραβεία του «Taste Atlas», ως η καλύτερη στον κόσμο για τη σεζόν 2024-25, αφήνοντας πίσω την ιταλική, τη γαλλική και στην ισπανική, οι οποίες βρίσκονταν επίσης ανάμεσα στα φαβορί για να κερδίσουν τον τίτλο.

Ωστόσο, εδέσματα όπως η γραβιέρα Νάξου, το σαγανάκι, τα παϊδάκια, η γραβιέρα Κρήτης και το κοντοσούβλι χάρισαν την πρώτη θέση στην Ελλάδα.

Πριν λίγους μήνες το TasteAtlas είχε αναδείξει 12 Ελληνικά τυριά σε λίστα με 100 κορυφαία τυριά του κόσμου – Στη 2η θέση η γραβιέρα Νάξου

Αναλυτικά η κατάταξη για τις κορυφαίες κουζίνες στον κόσμο έχει ως εξής:

  1. Ελλάδα
  2. Ιταλία
  3. Μεξικό
  4. Ισπανία
  5. Πορτογαλία
  6. Τουρκία
  7. Ινδονησία
  8. Γαλλία
  9. Ιαπωνία
  10. Κίνα
  11. Πολωνία
  12. Ινδία
  13. ΗΠΑ
  14. Περού
  15. Σερβία
  16. Βραζιλία
  17. Κροατία
  18. Κολομβία
  19. Βιετνάμ
  20. Ουγγαρία

Τα δέκα ελληνικά πιάτα με την υψηλότερη βαθμολογία είναι:

  1. Γραβιέρα Νάξου
  2. Σαγανάκι
  3. Παϊδάκια
  4. Γραβιέρα Κρήτης
  5. Κοντοσούβλι
  6. Τρίγωνα Πανοράματος
  7. Συμιακό γαριδάκι
  8. Σφέλα
  9. Αρσενικό Νάξου
  10. Μπουγάτσα

Πηγή: cnn.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 94 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*