Παραδοσιακό Σελινάτο με μοσχαράκι – Νόστιμο και υπέροχο

Newsroom.
28/12/2024 06:44
 
 
 

 

Μια παραδοσιακή συνταγή από τη Μυτιλήνη. Μπορούμε να το κάνουμε με αρνάκι, μοσχαράκι ή χοιρινό. Το σέλινο θα μοσχοβολήσει όλο το σπίτι. Εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή για το εορταστικό τραπέζι σας.

Υλικά για 8-10 άτομα:
3 κιλά σέλινο
1,5-2 κιλά μοσχαράκι
2 αυγά
2 λεμόνια
2 κ. σ αλάτι
1 κ.σ πιπέρι
1 κρεμμύδι
½ ποτ νερού λάδι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το σέλινο και τις ρίζες ,το πλένουμε πολύ καλά για να φύγει το χώμα που μπορεί να έχει και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Το βράζουμε με λίγο νερό στην χύτρα για 10 λεπτά.
Και το αφήνουμε να κρυώσει σε μία κατσαρόλα.

Στην χύτρα τοποθετούμε το κρέας μαζί με το λάδι και το κρεμμύδι. Το τσιγαρίζουμε για ένα δύο λεπτά και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπάσει το κρέας. Το αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά στην χύτρα.
Μόλις βράσει το κρέας προσθέτουμε στην χύτρα το βρασμένο σέλινο, το αλάτι, το πιπέρι και 2 ποτήρια νερό εάν το θέλετε με αρκετό ζουμάκι. Το αφήνετε για 15 λεπτά να μαγειρευτεί.

Όσο περιμένουμε χτυπάμε τα αυγά μας με το λεμόνι για να γίνει το αυγολέμονο.

Μόλις ανοίξουμε την χύτρα περιμένουμε 5 περίπου λεπτά παίρνουμε λίγο ζουμί και το ανακατεύουμε με το αυγολέμονο.

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι το αυγολέμονο να πάρει την θερμοκρασία του υπόλοιπου φαγητού. Ρίχνουμε με αργές κινήσεις το αυγολέμονο στην χύτρα και στο τέλος ανακατεύουμε για να πάει παντού.

Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό..

Καλή σας όρεξη και καλές γιορτές…

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 109 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*