Μια γήινη, αρωματική σούπα που θυμίζει τη δασική ατμόσφαιρα του Αγίου Όρους. Αυτές οι σούπες αποτυπώνουν την αγάπη για τα υλικά της φύσης και την απλότητα, δίνοντας ταυτόχρονα μια πιο ιδιαίτερη γευστική εμπειρία.
Υλικά:
• 300 γρ. άγια μανιτάρια (π.χ. πλευρώτους ή πορτσίνι), ψιλοκομμένα
• 1 φλιτζάνι άγριο ρύζι
• 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• 4 φλιτζάνια νερό ή ζωμό λαχανικών
• 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί (προαιρετικά)
• 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
• 1/2 κ.γ. θυμάρι
• Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
2. Προσθέτετε τα μανιτάρια και το θυμάρι, και τα σοτάρετε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
3. Αν χρησιμοποιείτε κρασί, το προσθέτετε και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
4. Προσθέτετε το άγριο ρύζι και τον ζωμό. Αφήνετε να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
5. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε ζεστή, γαρνίροντας με λίγο ελαιόλαδο ή φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή: vimaorthodoxias.gr
Φωτογραφία: newsbeast.gr
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις