«Η κίτρινη κολοκύθα έχει λιγότερη ψίχα αλλά η γεύση της είναι μοναδική! Σε αυτούς τους κολοκυθοκεφτέδες ήθελα η κίτρινη κολοκύθα να κερδίζει, και οι κολοκυθοκεφτέδες να έχουν μεγάλα κομμάτια μεν αλλά και λεπτοτριμμένα. Κυρίως όμως ήθελα να είναι αφράτοι και αυτά τα κομματάκια που ξύνονται με το κουτάλι είναι τόσο ανάλαφρα. Οι τηγανητοί κολοκυθοκεφτέδες δε χωρά αμφιβολία ότι είναι λαχταριστοί άλλωστε τί μπαίνει στο τηγάνι και δεν είναι νόστιμο! Όμως η μεγάλη έκπληξη είναι όταν οι υγιεινοί κολοκυθοκεφτέδες φούρνου είναι πετυχημένοι. Οι συγκεκριμένοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου ήταν απλά φανταστικοί, έγιναν ανάρπαστοι, και δοκίμασέ τους με πρόβειο γιαούρτι!» αναφέρει η Εύα Μονοχάρη
Υλικά:
300 γρ. τριμμένη κίτρινη κολοκύθα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
2 αυγά
50 γρ. φέτα
60 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
30 γρ. φρυγανιά
3 κ.σ. μαϊντανό
1 κ.σ. δυόσμο
1 κ.σ. άνηθο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση:
Αλατίζουμε την κολοκύθα, την πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να βγάλει τα υγρά της και την αφήνουμε σε τρυπητό για 10′.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα την κολοκύθα, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το κρεμμυδάκι.
Προσθέτουμε το αλεύρι, τη φρυγανιά, το ελαιόλαδο, τη φέτα θρυμματισμένη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι κατά βούληση.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα 5′ στην άκρη.
Τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε ζεστό ελαιόλαδο ή τους ψήνουμε στον φούρνο στους 180ο για περίπου 25-30′.
Αν τους ψήσουμε στο φούρνο καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα δίσκο ψησίματος και με ένα κουτάλι της σούπας ακουμπάμε κουταλιές από το μείγμα.
Πηγή: funkycook.gr
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις