Πεντανόστιμο ψαρονέφρι με βαλσάμικο και Μαυροδάφνη

Newsroom.
13/02/2025 08:31
 
 
 

Ψαρονέφρι με βαλσάμικο ξίδι και Μαυροδάφνη μια σούπερ γευστική συνταγή που θα εντυπωσιάσει στο τραπέζι του Αγίου Βαλεντίνου.

Υλικά:
Μερίδες: 4
3 ψαρονέφρια, βάρους περίπου 250 γρ. το καθένα, κομμένα σε φέτες πάχους περίπου1½ εκ.
5 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουτ. γλυκού κοφτή μπαχάρι, σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρος, σε σκόνη
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
40 ml ελαιόλαδο
200 ml Μαυροδάφνη
40 ml βαλσαμικό ξίδι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Για το ψαρονέφρι με βαλσαμικό ξίδι και Μαυροδάφνη , σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπαχάρι, τον κόλιανδρο και λίγο πιπέρι.
Αλευρώνουμε τις φέτες κρέατος στο μείγμα αυτό και τις τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.
Αν δεν έχουμε μεγάλο τηγάνι, χωρίζουμε σε δύο δόσεις τις αλευρωμένες φέτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη Μαυροδάφνη και το βαλσαμικό ξίδι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 50° C.
Αν το φτιάξουμε σε δύο δόσεις λοιπόν ακολουθούμε την εξής διαδικασία:Ζεσταίνουμε το λάδι της πρώτης δόσης σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του και βάζουμε στο τηγάνι τις μισές φέτες κρέατος.
Τις σοτάρουμε για 2 λεπτά, τις γυρίζουμε και τις σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
Σβήνουμε με τη Μαυροδάφνη και το βαλσαμικό ξίδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά, μέχρι το κρέας να μαλακώσει, ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα για να μην κολλήσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε μια μεγάλη πιατέλα τη βάζουμε στον χλιαρό φούρνο, μέχρι να ετοιμάσουμε τη δεύτερη δόση.
Μόλις ολοκληρώσουμε το μαγείρεμα, μοιράζουμε το φαγητό σε 4 πιάτα και το συνοδεύουμε με απλό πιλάφι.

Πηγή: gastronomos.gr της Ντίνας Νικολάου

(Visited 175 times, 1 visits today)
Latest Post

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*