Πασχαλινά κουλουράκια με άρωμα τσουρεκιού

Newsroom.
14/04/2025 07:58
 
 
 

Δυο αγαπημένες γεύσεις του Πάσχα συνδυάζονται και μας δίνουν ένα λαχταριστό γευστικό αποτέλεσμα σε αυτά τα πασχαλινά κουλουράκια με άρωμα τσουρεκιού.

Υλικά:
Μερίδες: για 1.700 γρ.
φλούδες από 2 μανταρίνια μέτρια ή από 1 πορτοκάλι μεγάλο
200 γρ. βούτυρο
2 κούπες ζάχαρη + λίγη επιπλέον, για τη μαστίχα
3 αυγά + 1 κρόκος, για άλειμμα
1 κουτ. γλυκού μαστίχα
1 κουτ. γλυκού μαχλέπι
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 τσιμπιά αλάτι
1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
4 κουτ. σούπας γάλα
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/3 κούπας χυμός μανταρινιού ή πορτοκαλιού

Εκτέλεση:
Για τα πασχαλινά κουλουράκια με άρωμα τσουρεκιού ξεκινάμε βράζοντας για περίπου 10 λεπτά τις μανταρινοφλούδες ή τις πορτοκαλόφλουδες με νερό που να τις καλύπτει, ώστε να ξεπικρίσουν.
Τις σουρώνουμε από το νερό, το οποίο πετάμε, και τις αλέθουμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν (σχεδόν) πολτός.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά και στην συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα 3 αυγά.
Ρίχνουμε τις πολτοποιημένες φλούδες στο μείγμα ενώ παράλληλα χτυπάμε στο γουδί τη μαστίχα με λίγη ζάχαρη.
Ρίχνουμε στο μείγμα την μαστίχα που μόλις χτυπήσαμε στο γουδί και το μαχλέπι.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας στο μείγμα το μπέϊκιν πάουντερ, το αλάτι, την σόδα και το γάλα.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι εναλλάξ με τον χυμό της επιλογής μας.
Το αλεύρι μπορεί να το πάρει η ζύμη όλο, μπορεί και όχι, πρέπει να βάλουμε τόσο ώστε να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη και την αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
Πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε ντύσει με λαδόκολλα.
Χτυπάμε τον κρόκο με 4 κουτ. σούπας νερό και αλείφουμε τα κουλουράκια με τον αραιωμένο κρόκο, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
Τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς, πριν τα φυλάξουμε σε δοχείο για τρόφιμα που κλείνει αεροστεγώς.

Μικρά Μυστικά:
Αν μας δυσκολεύει η διαδικασία, μπορούμε να παραλείψουμε
τις φλούδες.
Σε περίπτωση που επιλέξουμε φλούδες πορτοκαλιού, φροντίζουμε να αφαιρέσουμε σχολαστικά
το άσπρο μέρος τους.

Πηγή: gastronomos.gr της Άννας Ναθαναηλίδου

Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος

Food styling: Tina Webb

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 5.771 times, 1 visits today)
Latest Post

2 Comments

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*