Cacio e pepe, μια λιτή μακαρονάδα που σου κλέβει την καρδιά (video)

Newsroom.
29/04/2025 07:59
 
 
 

Λίγα υλικά, μεγάλη απόλαυση: η cacio e pepe, με τυρί και πιπέρι δηλαδή, είναι μια από τις πιο λιτές αλλά και πιο νόστιμες ιταλικές μακαρονάδες.

Υλικά:
Μερίδες: 4
500 γρ. σπαγκέτι
100 γρ. βούτυρο αγελάδος
250 γρ. παρμεζάνα ή πεκορίνο, τριμμένα
άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι (καλύτερα χοντροτριμμένο για να το νιώθουμε λίγο στο δόντι)
αλάτι

Εκτέλεση:
Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Παράλληλα, σε μια άλλη φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει.
Ρίχνουμε 200 γρ. από το τυρί, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και νερό από τα μακαρόνια (περίπου 1 – 2 κουτάλες της σούπας) και ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βγάζουμε τα μακαρόνια από την κατσαρόλα, χωρίς να τα στραγγίξουμε, με την πιρούνα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την κρέμα τυριού.
Ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά.
Σκορπίζουμε το υπόλοιπο τυρί, επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε τη μακαρονάδα με τυρί και πιπέρι (Cacio e pepe).

Πηγή: gastronomos.gr

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food styling: Tina Webb
Βοηθός Φωτογράφου: Μανώλης Κάπα
Βοηθός Food Stylist: Αλεξάνδρα Τασουνίδου

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 11.717 times, 1 visits today)
Latest Post

2 Comments

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*