Brownies χωρίς ψήσιμο γεμάτα σοκολατένια απόλαυση

Newsroom.
12/05/2025 08:04
 
 
 

Με βάση από χουρμάδες, φυστικοβούτυρο και κακάο, ζυμώνονται εύκολα και γίνονται σε λίγα λεπτά – χωρίς φούρνο, χωρίς κόπο! Από πάνω, μια βελούδινη ganache χαρίζει πλούσια υφή, ενώ το τελείωμα με αλατισμένα φιστίκια δίνει την τέλεια ισορροπία. Για κάθε στιγμή που θες κάτι γλυκό… έχεις αυτή τη συνταγή του chef Γιώργου Τσούλη!

Υλικά:
Για το brownie
270 γρ. χουρμάδες
100ml νερό, για το βράσιμο των χουρμάδων
125 γρ. φυστικοβούτυρο
35 γρ. κακάο
½ κ.γ. αλάτι

Για τη ganache
45 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
90 γρ. φυστικοβούτυρο

Για το σερβίρισμα
Φιστίκια, αλατισμένα, χοντροκομμένα

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τους χουρμάδες μαζί με το νερό και βράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Έπειτα τους στραγγίζουμε, τους μεταφέρουμε στο πολυκοπτικό και χτυπάμε να γίνουν μια λεία πάστα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε στην πάστα το φυστικοβούτυρο, το κακάο, το αλάτι και χτυπάμε εκ νέου μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα στην οποία έχουμε στρώσει μεμβράνη, απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι, και μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει.
Για τη ganache

Σε ένα μεταλλικό μπολ ρίχνουμε το φυστικοβούτυρο και την κουβερτούρα και τα λιώνουμε με τη μέθοδο μπεν- μαρί.
Για το σερβίρισμα

Κόβουμε σε μερίδες το brownie, περιχύνουμε με τη ganache, πασπαλίζουμε με τα φιστίκια και σερβίρουμε.

Καλή Όρεξη!!

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 706 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*