Παναρισμένο κοτόπουλο με σάλτσα και παρμεζάνα στον Air Fryer

Newsroom.
14/05/2025 08:43
 
 
 

Το κοτόπουλο παίρνει νέα διάσταση όταν τυλίγεται από τραγανή και ταυτόχρονα ζουμερή κρούστα από σάλτσα και παρμεζάνα, ψήνεται γρήγορα στο air fryer και συνοδεύεται από υγιεινά και πεντανόστιμα sticks γλυκοπατάτας. Ο chef Γιώργος Τσούλης είχε πάλι έμπνευση!

Υλικά:
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
Αλάτι
Πιπέρι

Για το πανάρισμα
2 αυγά, χτυπημένα
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. panko

Για το ψήσιμο
100 γρ. σάλτσα ντομάτας
80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
80 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

Τσιπς γλυκοπατάτας για το σερβίρισμα

2 γλυκοπατάτες, κομμένες σε sticks
1 κ.σ. πάπρικα
1 κ.γ. σκόνη σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Για το πανάρισμα
Σε ένα πιάτο ρίχνουμε το αλεύρι, σε ένα δεύτερο πιάτο τα αυγά και σε ένα τρίτο το panko . Πανάρουμε τα φιλέτα κοτόπουλο περνώντας πρώτα από το αλεύρι μετά από το αυγό και, τέλος, από το panko.

Για το ψήσιμο
Ψήνουμε τα κοτόπουλα στον κάδο του air fryer όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα, για 10 λεπτά, στους 200°C και στα μισά του χρόνου τα γυρίζουμε πλευρά.
Απλώνουμε σάλτσα ντομάτας σε όλη την επιφάνεια των φιλέτων, καλύπτουμε με τα τυριά και ψήνουμε στο air fryer για ακόμη 5 λεπτά στους 200°C, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Για τα sticks γλυκοπατάτας
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις γλυκοπατάτες μαζί με πάπρικα, σκόνη σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο και ψήνουμε στο air fryer για 15 λεπτά στους 200°C

Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε τα φιλέτα κοτόπουλου ζεστά, συνοδεύοντας με τα sticks γλυκοπατάτας.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 128 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*