Μαρμελάδα κεράσι με βασιλικό, μέλι και μοσχοκάρυδο (χωρίς ζάχαρη)

Newsroom.
28/05/2025 08:24
 
 
 

Εύκολη συνταγή για μαρμελάδα κεράσι, με μια διαφορά: γίνεται με μέλι και όχι με ζάχαρη. Βάζουμε φύλλα βασιλικού, που της δίνουν μια αίσθηση δροσιάς.

Υλικά:
Μερίδες: Για 1 μεγάλο βάζο
1 κιλό κεράσια ώριμα (καθαρό βάρος χωρίς το κουκούτσι)
250 γρ. μέλι
λίγες σταγόνες χυμός λεμονιού
3-4 φύλλα βασιλικού
1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη (κατά προτίμηση φρεσκοτριμμένο)

Εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε τη μαρμελάδα κεράσι με βασιλικό, μέλι και μοσχοκάρυδο, ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τον βασιλικό, σε μια χαμηλή κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέτουμε τον βασιλικό και συνεχίζουμε για άλλα 10 λεπτά το βράσιμο, μέχρι να διαλυθούν τα κεράσια σε ένα πυκνό σιρόπι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τα φύλλα του βασιλικού και, αν θέλουμε, πολτοποιούμε τη μαρμελάδα για να διαλυθούν όσα κομμάτια φρούτου έχουν απομείνει.
Αδειάζουμε τη μαρμελάδα σε ένα μεγάλο αποστειρωμένο βάζο και διατηρούμε στο ψυγείο.

Πηγή: gastronomos.gr της Παυλίνας Παπαντωνίου
Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 361 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*