Μuffins με φράουλες, χωρίς ζάχαρη! Κάθε μπουκιά συνδυάζει τη φυσική γλυκύτητα των φρούτων με την απαλή υφή ενός ελαφρού muffin — με πολύ… φρουτένια γεύση! Ιδανικά για παιδιά, brunch με φίλους ή απλά για εσένα που θέλεις ένα γλυκό χωρίς ενοχές. Από τον chef Γιώργο Τσούλη.
Υλικά:
7-8 χουρμάδες, χωρίς το κουκούτσι
80 ml νερό, βραστό
220 γρ. τυρί κρέμα
3 αυγά, medium
60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. μέλι
190 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
10 φράουλες, χοντροκομμένες
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
Στο πολυκοπτικό ρίχνουμε το βραστό νερό και τους χουρμάδες και αφήνουμε 10 λεπτά να μαλακώσουν. Έπειτα, προσθέτουμε το μισό τυρί και τα χτυπάμε, μέχρι να διαλυθούν οι χουρμάδες.
Σε ένα μπολ βάζουμε το μείγμα των χουρμάδων, το υπόλοιπο τυρί, τα αυγά, το βούτυρο, το μέλι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέϊκιν πάουντερ, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και, τέλος, ρίχνουμε τις μισές φράουλες ανακατεύοντας απαλά.
Γεμίζουμε στα 2/3 φόρμες για muffin τις οποίες έχουμε βουτυρώσει και τοποθετούμε τις υπόλοιπες φράουλες στη κορυφή τους.
Ψήνουμε στον φούρνο για 23 με 25 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν σερβίρουμε.
Πηγή: giorgostsoulis.com
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις