Κανελόνια με κρέας που περίσσεψε και μπεσαμέλ

Newsroom.
13/02/2026 06:59
 
 
 

Κρεμώδη και πεντανόστιμα, αυτά τα κανελόνια είναι ιδανικά για το κυριακάτικο τραπέζι. Plus, με αυτή τη συνταγή μπορείς να αξιοποιήσεις και όσα ψητά σου έχουν περισσέψει από την Τσικνοπέμπτη.

Υλικά:
250 γρ. κανελόνια (περίπου 12-14 τεμάχια)

Για τη γέμιση
400 γρ. κοτόπουλο ή μπριζόλες μαγειρεμένες (βρασμένο ή ψητό), ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
300 γρ. σπανάκι φρέσκο χοντροκομμένο ή κατεψυγμένο
250 ml κρέμα γάλακτος

Για τη μπεσαμέλ
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι
500 ml γάλα
100 γρ. τυρί τριμμένο (π.χ. γραβιέρα ή μοτσαρέλα)
μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:
Για τα κανελόνια με κρέατα και λευκή σάλτσα ζεσταίνουμε το λάδι σε μεσαίο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, γύρω στα 6-7 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα και μετά προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί και να πέσει ο όγκος του.
Τέλος προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρέατα και την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη.
Για τη μπεσαμέλ λιώνουμε το βούτυρο σε μεσαία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά, ώστε να μαγειρευτεί.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς με τον αυγογδάρτη, μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε μοσχοκάρυδο και λίγο από το τυρί.
Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα και τα στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και ψήνουμε τα κανελόνια για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά και σερβίσουμε.

Μικρά Μυστικά:
Για πιο έντονη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό ή λίγη μουστάρδα στο μείγμα του κοτόπουλου.
Τα κανελόνια γεμίζονται πιο εύκολα με κορνέ ή σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Πηγή: cookout.skai.gr της Αμαρυλλίς Τσέγκου

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 41 times, 1 visits today)