Επειδή ο έρωτας περνάει από το στομάχι… η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου σίγουρα θέλει τη γλύκα της!
Τι πιο όμορφο λοιπόν για το ταίρι σας να του φτιάξετε ένα υπέροχο γλυκό με τα χεράκια σας… Μια ευχάριστη έκπληξη που θα του/της μείνει αξέχαστη!
Η συνταγή που ακολουθεί είναι της Μαριέττας Γαλάνη …εμπνευσμένη ειδικά για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
Τούρτα τιραμισού
Τι θα χρειαστούμε
1 μεγάλο πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
Για το «βούτηγμα» των σαβαγιάρ
1 ποτήρι γάλα (χλιαρό)
2 κουταλάκια του γλυκού Νες καφέ
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 σφηνάκι Amaretto
Για την κρέμα
550 γρ. τυρί κρέμα
5 κρόκοι αυγών
6 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά σούπας χυμό μανταρίνι
Για το πασπάλισμα
Λίγο κακάο
Πώς θα τη φτιάξουμε
Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά για την κρέμα. Πρώτα βάζουμε τα αυγά και την άχνη ζάχαρη, στη συνέχεια το χυμό και στο τέλος το τυρί. Τοποθετούμε το μίγμα στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα υλικά για το βούτηγμα των σαβαγιάρ. Βουτάμε τα μισά σαβαγιάρ και τα στρώνουμε σε τσέρκι. Από πάνω απλώνουμε τη μισή κρέμα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τρεις ώρες, το βγάζουμε και κοσκινίζουμε από πάνω κακάο.