Τα κορυφαία ελληνικά προϊόντα σε ένα χάρτη – Γραβιέρα Νάξου, ασύρτικο Σαντορίνης και μαστίχα Χίου

Newsroom
28/07/2019 16:53
 
 
 

 

Η χώρα μας από άκρη σε άκρη, εκτός από ομορφιές με πράσινα βουνά και καταγάλανα νερά, έχει γεύσεις και προϊόντα ασύγκριτης νοστιμιάς.

Κάθε τόπος φημίζεται για ένα προϊόν του και μάλιστα δεν είναι λίγα εκείνα τα ελληνικά προϊόντα που κάνουν θραύση και πέρα από τα σύνορα.

Από τη βόρεια μέχρι τη νότια Ελλάδα, παράγονται προϊόντα, με κάθε περιοχή να βασίζεται στις παραδόσεις και να προχωρά τη διαδικασία παραγωγής με το δικό της τρόπο. Κάποια από αυτά ξεχωρίζουν μιας και υπάρχει η μαεστρία και το μυστικό που κάνει το συγκεκριμένο προϊόν λίγο πιο ιδιαίτερο, πιο αξέχαστο στον ουρανίσκο.

Σε έναν, λοιπόν, χάρτη, τον TasteAtlas, όπως ονομάζεται, υπάρχουν τα πιο φημισμένα προϊόντα κάθε περιοχής.

Ένας χάρτης γεμάτος γεύση

Το TasteAtlas συνδυάζει τη δική του έρευνα με αυτή των πολλών κριτικών εστιατορίων και καταστημάτων τροφίμων, για τη δημιουργία μιας λίστας «best of».

Εάν επιλέξει κάποιος την Ελλάδα, ανοίγεται μπροστά του μια γκάμα γεύσεων με τοπικά προϊόντα.

Η Νάξος με τη φημισμένη της γραβιέρα που φτιάχνεται με γάλα αποκλειστικά από ζώα που ζουν και εκτρέφονται στο νησί και ακολουθώντας τους κανόνες της παραδοσιακής τυροκόμησης. Η Σαντορίνη με τα ξακουστά κρασιά της. Η Καλαμάτα με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδό της με το χρυσαφένιο του χρώμα που παράγεται κυρίως από κορωνέικες ελιές. Η Κέρκυρα με την παραδοσιακή παστιτσάδα της με το κρέας που λιώνει στο στόμα και την γευστική της σάλτσα, αλλά και η μαστίχα Χίου, γνωστή ως «τα δάκρυα της Χίου», με την αναζωογονητική γεύση που χρησιμοποιείται σε λικέρ και γλυκά, είναι μόνο μερικές από τις ελληνικές γεύσεις του χάρτη.

(Visited 542 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.