Εκδήλωση γευσιγνωσίας στη Θεσσαλονίκη αφιερωμένη στην Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.

graviera eas
Newsroom
27/11/2019 18:50
 
 
 

Στη Θεσσαλονίκη θα ταξιδέψει η γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. προκειμένου να «κερδίσει» τους απαιτητικούς ουρανίσκους εκλεκτών καλεσμένων σε μια εκδήλωση γευσιγνωσίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου.

Η εκδήλωση (που εντάσσεται στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε. προγράμματος “Mediterranean Cheese and Wines” στο οποίο συμμετέχει η Ε.Α.Σ. Νάξου με το πλέον αναγνωρίσιμο τυρί του νησιού) θα φιλοξενηθεί στο εστιατόριο «Αγιολί», που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Νίκης, κοντά στην ιστορική πλατεία Αριστοτέλους.

Εκλεκτοί καλεσμένοι από τους χώρους των γραμμάτων, της πολιτικής, των τεχνών, της δημοσιογραφίας, των καλλιτεχνικών δρώμενων και της επιστήμης θα απολαύσουν μεταξύ άλλων δρωμένων και διαδραστικό live cooking show με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. από τον Χρήστο Ιωαννίδη!
Ο καταξιωμένος Έλληνας chef θα ετοιμάσει θεσπέσια πιάτα με… πρωταγωνίστρια τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., όπως σαλάτα ρόκας με Γραβιέρα, τοματίνια και βινεγκρέτ από γλυκό σαμιώτικο κρασί, σύνθεση Γραβιέρας με αποξηραμένα φρούτα και κριθαρότο με Γραβιέρα και Μοσχάτο Σάμου!

Επ’ ευκαιρία της εκδήλωσης ο υπεύθυνος για ζητήματα επικοινωνίας της Ε.Α.Σ. Νάξου Γιώργος Σέργης, θα αναφερθεί στην πορεία, τα έως τώρα επιτεύγματα και τα προϊόντα της Ε.Α.Σ. και – φυσικά – στη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.!

Το event διοργανώνεται από την «Οικονομοτεχνική», σε συνεργασία με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και τον Ενιαίο Οινοποιητικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Σάμου, ο οποίος επίσης συμμετέχει στο πρόγραμμα “Mediterranean Cheese and Wines” με τα Π.Ο.Π. κρασιά του Samos Grand Cru, Samos Nectar, Samos Vin Doux και Samos Anthemis.

Μενού μπουφέ εκδήλωσης

*Σαλάτα ρόκας με γραβιέρα, ψητά ντοματίνια και βινεγκρέτ γλυκού κρασιού Σάμου

*Σουφλέ γραβιεράτο με πένες και αρωματικά

*Γραβιεροπιτάκια

*Σουβλάκι με γραβιέρα και ντοματίνια

*Koτόπουλο με κρέμα γραβιέρας και αρωματικά Ελληνικής Γης.

LIVE COOKING ΑΠΟ ΤΟΝ CHEF ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΧΡΗΣΤΟ

*Κριθαρότο με γραβιέρα και κρασί Μοσχάτο

Plateau

Σύνθεση γραβιέρας Νάξου με αποξηραμένα φρούτα και εξαιρετικής ποιότητας αλλαντικά
Γαλατόπιτα Μακεδονίτικη Αγιολί

Κρασιά ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ
*SAMOS GRAND CRU (Ποικιλία 100% Μοσχάτο Άσπρο Μικρής Ρόγας)
*SAMOS NECTAR (Ποικιλία 100% Μοσχάτο Άσπρο Μικρής Ρόγας)
*SAMOS VIN DOUX (Ποικιλία 100% Μοσχάτο Άσπρο Μικρής Ρόγας)
*SAMOS ANTHEMIS – (Ποικιλία 100% Μοσχάτο Άσπρο Μικρής Ρόγας)
Εμφιαλωμένο Νερό

(Visited 248 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*