Η γραβιέρα Νάξου της ΕΑΣ …πάει Παρίσι

Newsroom
17/01/2020 12:57
 
 
 

 

Στο Παρίσι θα πάει… η πεντανόστιμη και πολυβραβευμένη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Το εκλεκτότερο τυρί της Νάξου θα βρεθεί στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πόλεις της παγκόσμιας γαστρονομίας, στο πλαίσιο event του (συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση) προγράμματος Mediterranean Cheese and Wines, στο οποίο συμμετέχει η Ε.Α.Σ. Νάξου με την Γραβιέρα.

Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου το ναξιώτικο τυρί θα παρουσιαστεί σε ένα από τα γνωστότερα και πιο φινετσάτα εστιατόρια του Παρισιού, το Mavrommatis Passy Restaurant των αδελφών Μαυρομμάτη.

Από το 1981, οι αδελφοί Μαυρομμάτη αποτελούν τους πρεσβευτές της ελληνικής και κυπριακής γαστρονομίας στη Γαλλία εντυπωσιάζοντας τους απαιτητικούς Γάλλους, με τα πιάτα υψηλής ποιότητας που τους προτείνουν, τα οποία συνδυάζουν αρμονικά τη γαλλική γαστρονομική κουλτούρα με τις παραδοσιακές ελληνικές και κυπριακές γεύσεις.

Στο event, θα μιλήσει για τη γραβιέρα της Ε.Α.Σ. Νάξου αλλά και τη ναξιώτικη τυροκομία μία κορυφαία προσωπικότητα της ελληνικής και παγκόσμιας γαστρονομίας, ο σεφ του εστιατορίου Ανδρέας Μαυρομμάτης, ο οποίος έχει βραβευτεί με Michelin, που αποτελεί την ύψιστη γαστρονομική διάκριση. Στην ίδια εκδήλωση θα μιλήσει και ο υπεύθυνος για θέματα επικοινωνίας της ΕΑΣ, Γιώργος Σέργης.

Τέλος, να αναφερθεί, ότι δημοσιογράφοι, food bloggers, επαγγελματίες, κ.ά. αναμένεται να δώσουν το «παρών» στο event προκειμένου να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν, τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου.

(Visited 872 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*