Όλα έτοιμα για το 3ο Food Experience Graviera Naxos

Newsroom
25/06/2020 13:47
 
 
 

 

Παρά τις αντίξοες συνθήκες που όλοι βιώνουμε λόγω του covid-19 αυτό το καλοκαίρι το 3ο Food Experience Graviera Naxos είναι γεγονός!

Το ταξίδι, οι ομορφιές του νησιού, οι δαντελωτές παραλίες, τα κρυστάλλινα νερά και οι γευστικοί πειραματισμοί μπλέκονται και σε αυτή τη γαστρονομική εμπειρία

Λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα προστατευτικά μέτρα κατά της πανδημίας, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου διοργανώνει το 3ο Food Experience Graviera Naxos στις 26-28 Ιουνίου σε μία προσπάθεια να αναδείξει τη Νάξο ως τον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό της Μεσογείου.

Όπως αναφέρει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, οι καλεσμένοι της γαστροταξιδιωτικής αυτής εμπειρίας (δημοσιογράφοι, food bloggers, travel bloggers, διάσημοι ηθοποιοί, τραγουδιστές, κ.ά.) θα ζήσουν κάτι μοναδικό. Θα ταξιδέψουν στον χρόνο και στη γεύση. Με ενετικό γιουβέτσι από την εποχή της Ενετοκρατίας και του Μάρκου Σανούδου στη Νάξο μέχρι τα παραδοσιακά πιάτα της αιγαιοπελαγίτικης κουζίνας από τα παράλια μέχρι τα ορεινά.

Το Σάββατο 27 Ιουνίου το 3ο Food Experience πάει στη Σχοινούσα για τον «γάμο» της μοναδικής Φάβας του νησιού με τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.

Δύο διεθνούς φήμης δασκάλες της ναξιώτικης κουζίνας, που παραδίδουν μαθήματα μαγειρικής σε τουρίστες από κάθε άκρη του πλανήτη, θα αυτοσχεδιάσουν και θα μαγειρέψουν παραδοσιακά πιάτα απογειώνοντας την γεύση τους με τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.

Γιατί οι στιγμές, όταν συνδυάζονται με τη γεύση, μένουν ανεξίτηλες.

Λίγα λόγια για τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.

Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. (προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) έχει εδώ και χρόνια κερδίσει τη φήμη ως ένα από τα δύο κυριότερα προϊόντα της Νάξου (σ.σ. το άλλο είναι η Πατάτα Νάξου Π.Γ.Ε.) και ένα από τα κορυφαία ελληνικά τυριά. Έχει υποκίτρινο χρώμα, λεπτή, ξηρή επιδερμίδα (η οποία καλύπτεται από μικροβιακή ανάπτυξη που συμβάλλει στην ωρίμανση), συμπαγή ελαστική μάζα, μικρές διάσπαρτες οπές, έντονο άρωμα βουτύρου και γάλακτος, γλυκιά και λεπτή γεύση και ήπια επίγευση. Παρασκευάζεται, δε, από 80% αγελαδινό γάλα κατ’ ελάχιστο και 20% αιγοπρόβειο γάλα κατά μέγιστο με την προσθήκη παραδοσιακής πυτιάς, ενώ μορφοποιείται σε κυλινδρικά κεφάλια (ενός, τριών και εννέα κιλών). Ακόμη, είναι η μοναδική ελληνική Γραβιέρα με βάση το αγελαδινό γάλα η οποία έχει κατοχυρωθεί ως προϊόν Π.Ο.Π.

(Visited 426 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*