Εκδήλωση στη Σάμο με πρωταγωνιστές τη γραβιέρα Νάξου της ΕΑΣ, τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου και της Emilia Romagna

Newsroom
20/08/2020 22:41
 
 
 

 

Εκεί, στα ορεινά αμπελοτόπια και με την απροσποίητη φιλόξενη διάθεση που χαρακτηρίζει τους Σαμιώτες, στρώθηκε ένα αυτοσχέδιο «τραπέζι» με την ονομαστή Π.Ο.Π. Γραβιέρα Νάξου, ενώ ολόγλυκα σταφύλια, σύκα και πεπόνια από το μποστάνι, έσμιξαν τα αρώματα και τη γλύκα τους με τα Π.Ο.Π. κρασιά του ΕΟΣ Σάμου και Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. της Emilia Romagna.

Το βράδυ της Πέμπτης 13 Αυγούστου 2020, στo πλαίσιo του Eυρωπαϊκού προγράμματος «Mediterranean Cheese & Wines» η αυθεντική γραβιέρα της ΕΑΣ Νάξου, τα μοναδικά κρασιά του Ε.Ο.Σ.Σάμου και οι «μεσαιωνικού τύπου» οίνοι της Emilia Romana συνδυάστηκαν απολαυστικά με τις ιδιαίτερες συνταγές του chef του εστιατορίου «Ορίζοντας» Βασίλη Σκουρφούντα με το team του, στον Πλάτανο Σάμου.

Ο διακεκριμένος chef Ανδρέας Λαγός, με τη γλαφυρότητα και την αμεσότητα του λόγου του, μίλησε από καρδιάς για τα κρασιά του Ε.Ο.Σ Σάμου, παρουσιάζοντας τα ποιοτικά και γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά των Π.Ο.Π. κρασιών καθώς και τους αρμονικούς συνδυασμούς τους στη γαστρονομία.

Στην εκδήλωση παρέστη, ως επίτημη προσκεκλημένη η Χρύσα Γιατρά – Μπατζή (ΟινολόγοςMScO.I.V. Paris – Sommelier).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι από το χώρο της οινικής αγοράς, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, φορείς των αρχών του τόπου καθώς και διαιτολόγοι και διατροφολόγοι, ιατροί, συγγραφείς και καλλιτέχνες, επαγγελματίες της εστίασης, της ψυχαγωγίας και του τουρισμού.

(Visited 375 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*