Η Γαστρονομική Κοινότητα Αμοργού είναι γεγονός!

Newsroom
24/06/2021 12:18
 
 
 

 

Η ανάδειξη της γαστρονομίας της Αμοργού, η ένταξη του γαστρονομικού πλούτου στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της τουριστικής ταυτότητας του νησιού και μακροπρόθεσμα η ανάδειξη του σε Γαστρονομικό Προορισμό είναι ο απώτερος στόχος της Γαστρονομικής Κοινότητας Αμοργού.

Για δυο περίπου χρόνια, επαγγελματίες της Αμοργού από τον ευρύτερο χώρο της γαστρονομίας (αγροτικός τομέας- μεταποίηση-εστίαση-φιλοξενία) συνεργάστηκαν και οργανώθηκαν υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Πίττα και την υποστήριξη του Δήμου Αμοργού, προκειμένου να καταγράψουν την ποιοτική γαστρονομική προσφορά του νησιού, η οποία μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ταυτότητας και της πολιτιστικής φυσιογνωμίας της περιοχής.

Πριν λίγες μέρες, οι επαγγελματίες γαστρονομίας της Αμοργού συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο του νησιού για να ενημερωθούν για την πρόοδο του Προγράμματος «Γαστρονομικές Κοινότητες – Gastronomy and Wine» στο οποίο συμμετέχουν.

O δημιουργός του προγράμματος Γιώργος Πίττας παρουσίασε τα πρώτα 25 μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Αμοργού, στα οποία παρέδωσε τα διπλώματα συμμετοχής, ενώ ενημέρωσε τους παριστάμενους για την πρόοδο της ψηφιακής πλατφόρμας Greekgastronomyguide.gr, όπου φιλοξενείται ο ψηφιακός χάρτης του νησιού.

Στα μέλη της Κοινότητας και στον Δήμο παραδόθηκαν 10.000 έντυποι γαστρονομικοί οδηγοί, που θα διανέμονται στους επισκέπτες της Αμοργού.

Ο έντυπος οδηγός, η έκδοση του οποίου πραγματοποιήθηκε με την χορηγία του Δήμου, εκπροσωπεί κατά τον καλύτερο τρόπο την εικόνα και το περιεχόμενο της Γαστρονομίας του νησιού. Μαζί με τον ψηφιακό οδηγό, θα αποτελέσουν ένα εξαιρετικό εργαλείο για την ανάδειξη και προώθηση της γαστρονομικής ταυτότητας της Αμοργού

Ο δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος δήλωσε σχετικά: «Η αγάπη του Γιώργου Πίττα για την Αμοργό και η προβολή της μέσα από τα κείμενα του είναι αναμφισβήτητη. Ο Δήμος Αμοργού στήριξε από την αρχή την ιδέα του για τις Γαστρονομικές Κοινότητες. Είμαι σίγουρος πως ο αριθμός των μελών από τους επαγγελματίες του νησιού θα αυξηθούν. Έχουμε χρέος να προασπίσουμε και να διαδώσουμε την αμοργιανή γαστρονομία και αυτό θα υλοποιηθεί μέσα από εργαλεία όπως οι έντυποι και ψηφιακοί οδηγοί που θα βοηθήσουν τους επισκέπτες να ανακαλύψουν και να απολαύσουν τους γαστρονομικούς θησαυρούς μας».

Περισσότερες πληροφορίες για την Γαστρονομική Κοινότητα Αμοργού: ΕΔΩ

(φωτό: Γιώργος Πίττας)

(Visited 179 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*