Καιρός: Ανοιξιάτικος έως και τα Θεοφάνεια

Άκης Αξαόπουλος
03/01/2022 13:16
 
 
 

 

Ανοιξιάτικος ο καιρός για το μεγαλύτερο μέρος της νέας εβδομάδας με τις κακοκαιρίες να μας χτυπούν και πάλι την πόρτα μετά τα Θεοφάνεια, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Αντίστοιχη πρόγνωση για τον καιρό τις επόμενες μέρες έχει και ΕΜΥ. Ειδικότερα στο αναλυτικό δελτίο πρόγνωσης του καιρού σημειώνει:

ΤΡΙΤΗ 04-01-2022

Στα δυτικά, τη νότια νησιωτική χώρα καθώς και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα νότια.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με τάση εξασθένησης από το απόγευμα.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα κεντρικά και νότια τους 17 με 19 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 05-01-2022

Στα δυτικά, το ανατολικό και νότιο Αιγαίο καθώς και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από αργά το απόγευμα στα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και από τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και το βράδυ στα βορειοανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΠΕΜΠΤΗ 06-01-2022 – ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με τοπικές βροχές στα βόρεια ηπειρωτικά από αργά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7, πρόσκαιρα στα βορειοανατολικά έως 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07-01-2022

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Γρήγορα στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 08-01-2022

Νεφώσεις με βροχές. Κυρίως στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

(Visited 196 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*