Κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες πλήττει τη Νάξο – Πώς θα εξελιχθεί σήμερα ο καιρός στις Κυκλάδες

Newsroom
03/02/2022 02:56
 
 
 

 

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έπληξαν τα νησιά των Κυκλάδων την Τετάρτη, ενώ ο ίδιος καιρός συνεχίζεται και σήμερα μέχρι το μεσημέρι.

Κακοκαιρία "Διομήδης"

Στη Νάξο η έντονη βροχόπτωση πλημμύρισε τα χωράφια κυρίως στην πεδινή Νάξο αλλά και στα ορεινά του νησιού καταγράφηκαν ζημιές σε καλλιέργειες και κατολισθήσεις σε δρόμους και πεζούλες.

Εκτός από τις καταιγίδες και τις ισχυρές βροχοπτώσεις η κακοκαιρία έφερε χαλαζόπτωση αλλά και ισχυρούς ανέμους στο νησί, το οποίο βάλεται το τελευταίο διάστημα από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο ίδιος καιρός θα συνεχιστεί και σήμερα Πέμπτη τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι.

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα

Στην ανατολική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, σταδιακά όμως μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά – ημιορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο, οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Στην υπόλοιπη χώρα βελτιωμένος καιρός, με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7, στα πελάγη 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά μέχρι το απόγευμα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές της, ενώ οι μέγιστες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσουν τους 8 με 10 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 11 με 13 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ο καιρός στις Κυκλάδες (Πέμπτη 03-02-2022)

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται για σήμερα Πέμπτη στις Κυκλάδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 και βαθμιαία 7 με 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Περισσότεροι από 1500 κεραυνοί την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Την Τετάρτη 02/02 σημειώθηκαν βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ χιόνια έπεσαν κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου της Μακεδονίας και της Θράκης. Καταιγίδες εκδηλώθηκαν στο Νότιο Ιόνιο, στο Αιγαίο, στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο και στην Ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής. Το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περισσότερους από 1500 κεραυνούς, εκ των οποίων οι 450 περίπου στην ξηρά.

Χάρτης κεραυνών σε πραγματικό χρόνο

Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζεται η κατανομή του αθροιστικού υετού και οι κεραυνοί που κατέγραψε τα σύστημα «ΖΕΥΣ» έως τις πρώτες βραδινές ώρες της Τετάρτης 02/02.

Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται οι σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής. Μεταξύ των περιοχών με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής η Μύκονος με 32 mm.

(Visited 838 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*