Άνοδος της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς την Παρασκευή – Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο

Newsroom
10/02/2022 17:35
 
 
 

 

Περαιτέρω άνοδο αναμένεται να σημειώσει η θερμοκρασία την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022 όπως αναφέρουν τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Μάλιστα, οι αέριες μάζες πάνω από τη χώρα μας θα είναι έως και 10 βαθμούς θερμότερες σε σχέση με τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Επισημαίνεται ωστόσο ότι η άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι πρόσκαιρη, καθώς το διήμερο Σάββατο 12/02 και Κυριακή 13/02 θα σημειώσει εκ νέου πτώση.

Στον παρακάτω χάρτη αποτυπώνεται, για το σύνολο της Ευρώπης, η απόκλιση των θερμοκρασιών από τη μέση κλιματική τους τιμή στο επίπεδο των 850 hPa, δηλαδή σε ύψος περίπου 1500 μέτρων.

Ο καιρός την Παρασκευή από την ΕΜΥ

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου.

Στην Κρήτη θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
Οι βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7 τοπικά 8 μποφόρ που πνέουν στο νότιο Αιγαίο, από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Τις βραδινές ώρες η ορατότητα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Στις Κυκλάδες προβλέπονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και από το απόγευμα αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Το θερμόμετρο τις θερμές ώρες της ημέρας θα δείξει 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Σάββατο 12-02-2022

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν από το απόγευμα στα ορεινά της βόρειας χώρας και τη νύχτα στα ορεινά της κεντρικής Ελλάδας. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια της ανατολικής χώρας θα επικρατήσουν ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο σε 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 16 και τοπικά στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 13-02-2022

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και από το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα σχηματιστούν ομίχλες.’

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο έως τις μεσημβρινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ.’

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

(Visited 376 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*