Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ – Πού θα έχουμε έντονα φαινόμενα

Newsroom
28/02/2022 22:50
 
 
 

 

«Αγριεμένος» μπαίνει ο Μάρτιος! Ο καιρός χαλάει κι άλλο από αύριο, Τρίτη (01-03-2022) και η ΕΜΥ εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

«Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης» λέει ο λαός και ο νέος μήνας επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό του με τον καιρό που φέρνει μαζί του, από την πρώτη του κι όλας ημέρα.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, η επιδείνωση θα διαρκέσει έως την Τετάρτη και θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και νότια χώρα και τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από αύριο και έως την Τεταρτη, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και νότια χώρα και τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά (πορτοκαλί επίπεδο προειδοποίησης).

Πιο αναλυτικά:

Α. Τρίτη (01-03-2022)

α) Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη.

β) Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, στα ημιορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.

Β. Τετάρτη (02-03-2022)

α) Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, το νότιο Ιόνιο, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις νότιες Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

β) Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, τις πρωινές ώρες στα ημιορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς και βαθμιαία στα ημιορεινά της Πελοποννήσου και στα ορεινά της Κρήτης.

Ο καιρός σε Κυκλάδες, Κρήτη την Τρίτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη που θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Στις Κυκλάδες βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στην Κρήτη δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

(Visited 866 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*