Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Newsroom
05/03/2022 13:17
 
 
 

 

Χαλάει ο καιρός από σήμερα έως την Καθαρά Δευτέρα στη χώρα με την ΕΜΥ να εκδίδει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης.

Για σήμερα Σάββατο η ΕΜΥ προβλέπει επιδείνωση του καιρού με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά. Τα φαινόμενα στη δυτική και βόρεια χώρα θα είναι κατά τόπους έντονα.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από τις βραδινές ώρες στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ και μόνο στα βορειοανατολικά θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια και δεν θα ξεπεράσει στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία τους 7 με 9 βαθμούς, ενώ στα νότια θα σημειώσει μικρή άνοδο και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που παραμένει σε ισχύ, από το Σάββατο (05-03-2022) προβλέπεται επιδείνωση του καιρού που θα επηρεάσει κυρίως τη δυτική και βόρεια χώρα με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά:

Ο καιρός το Σάββατο (05-03-2022)

α) Κατά τόπους ισχυρές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα έντονες καταιγίδες θα εκδηλωθούν, από το μεσημέρι στη δυτική Ελλάδα, την κεντρική Στερεά, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και από το βράδυ στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
β) Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Θεσσαλίας.

Ο καιρός την Κυριακή (06-03-2022)

α) Κατά τόπους ισχυρές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα έντονες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη δυτική Ελλάδα, την κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα ισχυρά φαινόμενα θα εξασθενήσουν μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά και μέχρι το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές.
β) Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στα ορεινά της Θεσσαλίας και μέχρι το βράδυ στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα (07-03-2022)

Την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός σε όλη τη χώρα προβλέπεται με παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες στις περισσότερες δυτικές περιοχές πρόσκαιρα θα σταματήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια – νοτιοανατολικά δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Ζωντανά η εξέλιξη της κακοκαιρίας

Ο καιρός σήμερα Σάββατο στις Κυκλάδες

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στις Κυκλάδες όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στις Κυκλάδες την Κυριακή (06-03-2022)

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

(Visited 429 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*