Νέα ψυχρή εισβολή – Αλλαγή σκηνικού με βροχές, χιόνια και θυελλώδεις βοριάδες (ο καιρός τις επόμενες ημέρες)

Newsroom
17/03/2022 13:44
 
 
 

 

Ο «Φίλιππος» μπορεί να έφυγε, ωστόσο φαίνεται ότι φέτος ο Μάρτιος έχει βαλθεί να επιβεβαιώσει στο έπακρο την παροιμία «Μάρτης, γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης» αφού μετά τη διήμερη «ανάπαυλα» μια νέα κακοκαιρία θα «χτυπήσει» τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, η μεταβολή του καιρού οφείλεται σε ψυχρές αέριες μάζες που θα προσεγγίσουν την χώρα από βορειοανατολικά. Τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές, οι χιονοπτώσεις, οι πολύ ισχυροί – θυελλώδεις άνεμοι και η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

Σήμερα Πέμπτη ο καιρός στις Κυκλάδες είναι ανοιξιάτικος με λίγες μόνο νεφώσεις. Οι άνεμοι πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι και το θερμόμετρο τις θερμές ώρες της ημέρες σκαρφαλώνει στους 17 βαθμούς Κελσίου (με την ελάχιστη θερμοκρασία στους 7 βαθμούς Κελσίου).

Πώς θα «χτυπήσει» η νέα κακοκαιρία τη χώρα τις επόμενες ημέρες
Αναλυτική πρόβλεψη από την ΕΜΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-03-2022

Στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 και στα νότια βαθμιαία έως 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα η οποία θα είναι ιδιαίτερα αισθητή στα κεντρικά και βόρεια όπου η μέγιστη τιμή της δε θα ξεπεράσει τους 9 με 10 βαθμούς ενώ στα υπόλοιπα θα φτάσει τους 12 με 15 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19-03-2022

Τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές στα κεντρικά και βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 και στα νότια πιθανώς έως 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα με τη μέγιστη τιμή της στα κεντρικά και βόρεια να μην ξεπερνά τους 7 με 8 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΚΥΡΙΑΚΗ 20-03-2022

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες στην ανατολική και νότια χώρα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές στα κεντρικά με χαμηλότερο υψόμετρο.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΔΕΥΤΕΡΑ 21-03-2022

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες αρχικά στα ανατολικά και νότια και από το μεσημέρι και στην υπόλοιπη χώρα, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές στα ανατολικά με χαμηλότερο υψόμετρο.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΤΡΙΤΗ 22-03-2022

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες σε όλη τη χώρα, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού με τον Σάκη Αρναούτογλου:

(Visited 886 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*