Καιρός: Αυγουστιάτικο κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες και κεραυνούς – Πώς θα επηρεαστούν οι Κυκλάδες

καταιγίδες και χαλάζι
Newsroom
24/08/2022 02:10
 
 
 

 

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ριπαίους ανέμους προβλέπει η ΕΜΥ από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Τετάρτη, στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα (εκτός από τα Δωδεκάνησα) και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.


Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ


Πώς θα επηρεαστούν οι Κυκλάδες από την κακοκαιρία σήμερα

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κυρίως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές, προβλέπονται από την ΕΜΥ και στα νησιά των Κυκλάδων και την Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αρναούτογλου: Σοβαρή η επιδείνωση το επόμενο 48ωρο! Περιμένουμε ακόμα και ανεμοστρόβιλους

Ακόμα και οι πιο ψύχραιμοι επιστήμονες προειδοποιούν για έντονα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 48ωρο στην χώρα με τον καιρό να δείχνει τα δόντια του. Ο Σάκης Αρναούτογλου, με ανάρτησή του στο facebook προειδοποιεί για σοβαρή επιδείνωση του καιρού το επόμενο 48ωρο!

Ο Σάκης Αρναούτογλου απευθύνει έκκληση στους Δήμους της χώρας τα επόμενα δύο 24ωρα για «έλεγχο και προληπτικό καθαρισμό ρεμάτων, φρεατίων αλλά και για παρεμβάσεις στην κοίτη ποταμών για την αντιμετώπιση κινδύνων απέναντι σε πλημμυρικά φαινόμενα που ενδεχομένως να προκύψουν από τις εν δυνάμει επικίνδυνες βροχές και καταιγίδες που θέλουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να εκδηλώνονται κυρίως το επόμενο 48ωρο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας!»

Και προσθέτει: «Με αυτά τα δεδομένα, πέρα από τα αιφνίδια πλημμυρικά φαινόμενα, κίνδυνος υπάρχει και από τους ανέμους που συνήθως συνοδεύουν τις καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείεται οι συνθήκες να είναι ευνοϊκές ακόμα και για το σχηματισμό σιφώνων (ανεμοστρόβιλων – υδροστρόβιλων!) Σε κάθε περίπτωση και για καλό και για κακό, κατά την ταπεινή μου άποψη θεωρώ πως είναι αναγκαία η επαγρύπνηση αλλά και η λήψη στοιχειωδών μέτρων προφύλαξης!»

Δείτε την ανάρτηση

(Visited 896 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*