Ζεστός και υγρός ο καιρός την Πέμπτη – Με τι καιρό μπαίνει ο Οκτώβρης

Newsroom
28/09/2022 21:11
 
 
 

 

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, την Πέμπτη (29/9) στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες.

Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα τους 26 με 28 και στην υπόλοιπη χώρα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Κυκλάδες, Κρήτη την Πέμπτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Κρήτη, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 και τοπικά στην Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Με τι καιρό μπαίνει ο Οκτώβρης 

Καλά και κακά τα νέα για τον καιρό τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις των μετεωρολόγων και της ΕΜΥ.

Ας δούμε τις προγνώσεις των μετεωρολόγων Τάσου Αρνιακού, Κλέαρχου Μαρουσάκη, Σάκη Αρναούτογλου και της ΕΜΥ.

Τάσος Αρνιακός
Ο μετεωρολόγος του Ant1 κ. Τάσος Αρνιακός κάνει λόγο σε σημερινή του πρόγνωση για καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Ο υδράργυρος τις πρώτες δύο ημέρες του Οκτωβρίου θα φτάσει ακόμα και τους 36 βαθμούς, όμως η ανατροπή έρχεται ήδη από την Κυριακή.

Από τις 3 του Οκτωβρίου ο καιρός αλλάζει, ο υδράργυρος πέφτει και ένα νεό κύμα καταιγίδων έρχεται προς τη χώρα. Οι βροχές θα ξεκινήσουν από τα δυτικά και επεκταθούν στα βόρεια και ανατολικά.

Κλέαρχος Μαρουσάκης
Τις βροχές την Πέμπτη και την Παρασκευή στη δυτική κυρίως Ελλάδα, θα διαδεχθεί η καλοκαιρία και στη συνέχεια θα έρθει και πάλι… χειμώνας. Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχου Μαρουσάκη οι νοτιάδες από την Παρασκευή ανεβάζουν τη θερμοκρασία, με το θερμόμετρο να δείχνει το Σαββατοκύριακο πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου σε κεντρική, ανατολική και νότια Ελλάδα.

Σάκης Αρναούτογλου
Στη χθεσινή του πρόγνωση ο προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου έκανε λόγο για καλοκαίρι από την Παρασκευή έως και την Κυριακή. Ωστόσο, από το βράδυ της Κυριακής και μετά τις 3 – 4 Οκτωβρίου ο καιρός θα παρουσιάσει χειμωνιάτικες διαθέσεις. Η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά πρώτα από τα κεντρικά και βόρεια τμήματα της Ελλάδας.

ΕΜΥ
Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ το Σάββατο θα υπάρξουν στα δυτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και κυρίως στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια όπου από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 που το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα ανατολικά και τα νότια.

Για την Κυριακή η ΕΜΥ αναφέρει πως στα βόρεια τις πρωινές ώρες θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Η προπρική για τη Δευτέρα έχει ως εξής. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

(Visited 348 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*