Καιρός: Με αμείωτη ένταση οι ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο – Εξασθενούν από το Σάββατο

Newsroom
07/10/2022 00:02
 
 
 

 

Πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις βοριάδες και κάποιες βροχές αναμένουμε το επόμενο διήμερο, κυρίως στα νότια της χώρας όπως τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νότια Δωδεκάνησα.

Την Παρασκευή, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, πολύ ενισχυμένοι που θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 7 με 8 και πιθανώς τοπικά έως 9 μποφόρ.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, την Παρασκευή (7/10) στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια και πιθανώς στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες πιθανώς τοπικά έως 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά. Θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς και στα δυτικά κατά τόπους τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή σε Κυκλάδες Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες και κυρίως στη βόρεια Κρήτη τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και τις πρωινές ώρες πιθανώς τοπικά έως 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 08-10-2022
Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός βαθμιαία όμως, θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνές.
Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά κυρίως στα δυτικά τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς μεταβλητοί και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα βόρεια τους 23 με 25 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 09-10-2022
Γενικά αίθριος καιρός με παροδικές αραιές νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην Κρήτη.
Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά κυρίως στα δυτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

(Visited 227 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*