Καιρός: Επιμένουν οι θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο – Την προσοχή εφιστούν τα Λιμεναρχεία Σύρου και Νάξου

Newsroom
18/10/2022 00:56
 
 
 

 

Συνεχίζεται και σήμερα Τρίτη η κακοκαιρία με θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο και τοπικές βροχές σε αρκετές περιοχές μεταξύ των οποίων και οι Κυκλάδες.  Οι άνεμοι όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Σε ισχύ είναι ακόμη η αναγγελία θυελλωδών ανέμων που εξέδωσε η ΕΜΥ και τα Λιμεναρχεία Σύρου και Νάξου με ανακοινώσεις τους εφιστούν την προσοχή στους πολίτες και τους ιδιοκτήτες σκαφών.

Αναλυτικότερα για σήμερα Τρίτη (18-10-2022) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει στην Κρήτη τοπικές βροχές. Στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.
Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν κατά διαστήματα νεφώσεις και στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τις Κυκλάδες θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια.

Ο καιρός σήμερα σε Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Στην Κρήτη αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.
Στις Κυκλάδες μέχρι το μεσημέρι νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, από το απόγευμα σχεδόν αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 21 και στη νότια Κρήτη μέχρι 24 βαθμούς Κελσίου.

Λιμεναρχεία Σύρου και Νάξου: Λήψη αυξημένων μέτρων λόγω πολύ ισχυρών ανέμων

Βόρειοι άνεμοι, εντάσεως μέχρι 8 μποφόρ θα πνέουν στις Κυκλάδες, όπως ανακοίνωσε με έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, γεγονός που οδήγησε τις Λιμενικές Αρχές της Σύρου και της Νάξου να προχωρήσουν στην ανακοίνωση λήψης αυξημένων μέτρων λόγω επιδείνωσης του καιρού.

Αποδέκτες των ανακοινώσεων είναι οι Αλιευτικοί Σύλλογοι, οι οποίοι οφείλουν να προνοήσουν για την έγκαιρη και άμεση ενημέρωση των επαγγελματιών αλιέων μελών τους, ενώ και οι τοπικές αρχές πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα προς παροχή συνδρομής ενεργειών, εφόσον απαιτηθεί.

(Visited 196 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*