Καιρός: Έντονες βροχές και καταιγίδες – Πώς θα κινηθεί σήμερα η κακοκαιρία «Ariel»

Newsroom
01/12/2022 01:47
 
 
 

 

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας «Ariel» θα συνεχιστούν και σήμερα Πέμπτη με δυνατές καταιγίδες στα βόρεια, τα δυτικά και τα ανατολικά τμήματα της χώρας. Τοπικές βροχές αναμένονται στην Αττική, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Αναλυτικά για σήμερα Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου η ΕΜΥ προβλέπει αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά:
α. στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική και την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη δυτική και τη νότια Κρήτη μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες
β. στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες μέχρι το μεσημέρι και
γ. στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ.
Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της βόρειας χώρας.

Ο καιρός την Πέμπτη σε Κυκλάδες Κρήτη (πρόβλεψη της ΕΜΥ)

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη δυτική και νότια Κρήτη μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Live η κακοκαιρία «Ariel»

Το νέο επικαιροποιημένο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ

Σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία «Ariel», που οφείλεται σε βαρομετρικό χαμηλό που κινήθηκε από τα νότια της Ιταλίας επηρεάζει τη χώρα μας προκαλώντας έντονα φαινόμενα. Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας είναι τα μεγάλα ύψη βροχής, οι μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, η μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και οι κατά διαστήματα θυελλώδεις άνεμοι 7 με 8 μποφόρ. Η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως νομούς Πιερίας και Χαλκιδικής) και στα βορειοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

Α. Στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική και την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και τη δυτική και τη νότια Κρήτη μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01 12-2022).

Β. Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).

Γ. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα την Πέμπτη (01-12-2022) από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ.

H πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου: 

(Visited 121 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*