Καιρός: Τοπικές βροχές την Παρασκευή – Επιδείνωση το Σαββατοκύριακο (video)

Newsroom
09/12/2022 01:33
 
 
 

 

«Επιλεκτικά άστατος» θα παραμείνει ο καιρός και το επόμενο 24ωρο σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου. Σε αρκετές περιοχές θα έχουμε σύννεφα που θα δίνουν μπόρες και τοπικές καταιγίδες ενώ άλλες -κυρίως στα νότια της χώρας- θα απολαμβάνουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν κατά τόπους πυκνές ομίχλες οι οποίες θα διαλύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα αλλάξει πολύ, με βροχές και καταιγίδες να επηρεάζουν αρκετές περιοχές της χώρας καθώς επίσης και θυελλώδεις ανέμους. Την επόμενη εβδομάδα οι άνεμοι θα γυρίσουν από νοτιάδες σε βοριάδες και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση.

Ο καιρός την Παρασκευή σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ

Στα δυτικά, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που απο το βράδυ στα κεντρικά και βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις. Στα δυτικά 4 με 5, και στο Ιόνιο βαθμιαία έως 6, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 20 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη τοπικά έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στη Κρήτη τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 και στην Κρήτη έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10-12-2022
Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και από το βράδυ τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά είναι πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φτάσει τους 15 έως 18 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 έως 21 βαθμούς, τοπικά στη βόρεια Κρήτη έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11-12-2022
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα, τα οποία στα δυτικά και τα βορειοανατολικά είναι πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά, το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά.

(Visited 123 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*