Αγριεύει ο καιρός: Θερμοκρασία σε κατακόρυφη πτώση και θυελλώδεις βοριάδες – Ο καιρός της εβδομάδας

Newsroom
18/12/2022 21:24
 
 
 

 

Αγριεύει ο καιρός τη, Δευτέρα (19-12-2022). Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σημαντικά, ενώ τοπικά θα σημειωθούν βροχές και κατά τόπους χιονοπτώσεις. Στις Κυκλάδες οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις και σύμφωνα με το δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ, τοπικά θα φτάσουν τα 9 μποφόρ.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 8 και πιθανώς από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα θα σημειώσει βαθμιαία πτώση και η ελάχιστη τιμή της στις περισσότερες περιοχές θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες. Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και το βόρειο Αιγαίο η μέγιστη τιμή δεν θα ξεπεράσει τους 11 με 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Ελλάδα θα φτάσει τους 18 βαθμούς, στη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 20 και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα σε Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη.
Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 7 μποφόρ ενισχυόμενοι πολύ γρήγορα έως 8 και από το απόγευμα πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 και στην Κρήτη έως 20 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη τιμή θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20-12-2022
Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα Δωδεκάνησα (περιοχή Καστελόριζου).
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα. Στα βόρεια και τα ανατολικά ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 08 με 11 βαθμούς Κελσίου. Στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη θα φτάσει τους 17 με 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως στα βόρεια τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21-12-2022
Στην Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Σποράδες και τη Χαλκιδική νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα Δωδεκάνησα (περιοχή Καστελλόριζου), με πιθανότητα βροχής.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 πιθανώς 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22-12-2022
Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην ανατολική κυρίως νησιωτική χώρα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23-12-2022 ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24-12-2022 (ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ)
Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως το Σάββατο οπότε θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

(Visited 331 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*