Καιρός: Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο

ΚΑΚΟΚΑΙΡΊΑ "EVA"
Newsroom
03/03/2023 20:26
 
 
 

 

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπει η ΕΜΥ για το Σάββατο 04-03-2023. Τα φαινόμενα θα έχουν μεγαλύτερη ένταση στα δυτικά έως τις μεσημβρινές ώρες και στο βορειοανατολικό Αιγαίο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1400 μέτρα).
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στο νότιο Αιγαίο.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 14 με 16 και στα νότια τοπικά τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο σε Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Κυριακή 05-03-2023
Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Τα φαινόμενα στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (περιοχή Λήμνου – Λέσβου) πιθανώς πρόσκαιρα το πρωί να είναι κατά τόπους έντονα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1400 μέτρα).
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα είναι νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Σταδικά θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 16 και στη νότια νησιωτική χώρα τους 17 βαθμούς Κελσίου.

(Visited 242 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*