Καιρός: Τοπικές βροχές και καταιγίδες όλη την εβδομάδα

Newsroom
07/05/2023 19:24
 
 
 

 

Μπορεί το ημερολόγιο να δείχνει Μάιο, αλλά μάλλον ο καιρός έχει φθινοπωρινή διάθεση γιατί από τη Δευτέρα (08/05) αλλάζει ξανά πρόσωπο, με πολλές τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Επομένως, ας μην ξεγελαστούμε από τις σημερινές (07/05) ανοιξιάτικες συνθήκες που επικρατούν σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για τη Δευτέρα (08/05), στα βόρεια προβλέπονται αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ακόμα, στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 24 με 26 και στα νησιά τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Τι λέει ο Σάκης Αρναούτογλου

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, έχει προειδοποιήσει από την Παρασκευή (05/05) για έντονα κατά τόπους φαινόμενα τη Δευτέρα (08/05) σε περιοχές της χώρας. Ειδικότερα, ο ίδιος έχει αναφερθεί σε σύννεφα από τα δυτικά και κάποιες μπόρες, από το μεσημέρι, στα ορεινά της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της βόρειας Στερεάς. Πάντως, και την Τρίτη (09/05), ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και θα έχουμε φαινόμενα στη βόρεια Ελλάδα.

Η τάση του καιρού για όλη την εβδομάδα από την ΕΜΥ

Βροχοπτώσεις και καταιγίδες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως εκτιμά η ΕΜΥ.

Αναλυτικά, την Τρίτη (09/05), στα βόρεια και τα κεντρικά προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και, το μεσημέρι – απόγευμα, στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά, θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βορειοανατολικά.

Επίσης, την Τετάρτη (10/05), στα βόρεια και στα κεντρικά αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια όπου θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση μετά το απόγευμα. Στα υπόλοιπα, πρόσκαιρες νεφώσεις που, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στην ηπειρωτική Ελλάδα και, τις βραδινές ώρες, στο βόρειο Ιόνιο τοπικά θα αυξηθούν, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο τοπικά μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

Την Πέμπτη (11/05), αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στο υπόλοιπο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση μετά το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές, αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά, θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακόμα, την Παρασκευή (12/05), αναμένονται στα δυτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες το βράδυ θα εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα, αραιές νεφώσεις που το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

 

Πηγή: ieidiseis.gr

(Visited 367 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*