Με τι καιρό θα κάνουμε παραμονή και Πρωτοχρονιά

Newsroom
30/12/2023 21:08
 
 
 

 

Συννεφιασμένος θα παραμείνει ο καιρός στην Ελλάδα τόσο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όσο και την πρώτη ημέρα του 2024.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, όπως είπε ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ, σε αρκετές περιοχές της χώρας η συννεφιά θα παρουσιάσει μια… εμμονική συμπεριφορά και ο ήλιος «θα είναι ακριβοθώρητος».

Παρ’ όλα αυτά, τα προγνωστικά μοντέλα δεν δείχνουν ότι αυτά τα σύννεφα θα δώσουν κάποια φαινόμενα κατά τη διάρκεια της Κυριακής 31 Δεκεμβρίου, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και με όχι μεγάλη ένταση. Ειδικότερα, κάποιες βροχές θα πέσουν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και από αργά το βράδυ στα δυτικά.

Όσον αφορά την Πρωτοχρονιά, στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα φέρουν και κάποιες τοπικές βροχές, ενώ στα νότια πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Παράλληλα, παρότι βρισκόμαστε στα μέσα του χειμώνα, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, θυμίζοντας άνοιξη. Σκηνικό που αναμένεται να διατηρηθεί έως και τα Θεοφάνια (στις 6 Ιανουαρίου). Είναι τότε που υπολογίζεται ότι οι ψυχρές αέριες μάζες από τα βόρεια θα «κατηφορίσουν» προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα να ρίξουν τον υδράργυρο.

Ο καιρός στις Κυκλάδες την Κυριακή 31/12/23, παραμονή Πρωτοχρονιάς

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως στην Κρήτη.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός για τη Δευτέρα 1 Ιανουαρίου (Πρωτοχρονιά)

Στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στα νότια πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 16 με 18 και στη νησιωτική χώρα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 118 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*