Ήρθε ο χειμώνας με χιόνια, θυελλώδεις ανέμους και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

kymata 29 dekemvrios 2016 1
Newsroom
10/01/2024 00:16
 
 
 

 

Με δυνατούς ανέμους και μεγάλα ύψη βροχής σε αρκετές περιοχές έκανε την εμφάνισή του -για πρώτη φορά ουσιαστικά «φέτος»- ο χειμώνας. Χρειάστηκε να… πιάσουμε Ιανουάριο για να πέσει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα η θερμοκρασία μετά από τα Χριστούγεννα που πέρασαν και ήταν …σαν Πάσχα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για σήμερα Τετάρτη προβλέπονται στα δυτικά τοπικές νεφώσεις και στα ανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πρόσκαιρα στη Θράκη, στα ηπειρωτικά ορεινά, στα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε ημιορεινές περιοχές του νομού Μαγνησίας. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια και κεντρικά τους 05 με 07 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 10 με 12 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Ο καιρός σε Κυκλάδες, Κρήτη την Τετάρτη (10-01-2024)

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, που τη νύχτα θα περιοριστούν στην Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ στα δυτικά.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση Σάκη Αρναούτογλου για την κακοκαιρία

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, αύριο Τετάρτη (10/1) θα έχουμε τοπικές χιονοπτώσεις, με τη θερμοκρασία να πέφτει κατακόρυφα σε δεκάδες περιοχές της χώρας.

Χιόνια τα ξημερώματα στην Αττική

Τα ξημερώματα θα έχουμε νέες «μπόρες χιονιού» σε Λήμνο, Λέσβο και Σαμοθράκη, ακόμη και στα 100 με 200 μέτρα. Χιόνια αναμένονται στα δυτικά των Τρικάλων, της Καρδίτσας και έως τα βόρεια της Αττικής.

Το πρωί της Τετάρτης, στα κεντρικά, τα βόρεια και τα ανατολικά θα έχουμε νέες πυκνές συννεφιές, αλλά στα δυτικά αρκετό ήλιο. Ωστόσο, στα βορειοανατολικά της Αττικής και στην Εύβοια θα έχουμε νέες χιονοπτώσεις.

Από το μεσημέρι και μετά, τα φαινόμενα θα είναι τοπικά και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά τους 8 βαθμούς, στα βόρεια θα κυμανθεί από τους 0 έως τους 7 και στα νότια στους 12 βαθμούς. Στα δυτικά, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς, στα βορειοανατολικά τους 6 με 7 και στα νοτιοανατολικά τους 17 με 18 βαθμούς.

Live η πορεία της κακοκαιρίας

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 421 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*