Κακοκαιρία με χιόνια, βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές «χτυπά» η ψυχρή εισβολή

χιόνια Νάξος
Newsroom
12/01/2024 23:42
 
 
 

 

Ακόμα περισσότερο αναμένεται να κλιμακωθεί τις επόμενες ώρες το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, με νέες χιονοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN Κλέαρχου Μαρουσάκη η εξέλιξη της κακοκαιρίας θα έχει στο επίκεντρο την ανατολική αλλά και βόρεια Ελλάδα, ενώ ακόμα και στην Αττική θα δούμε χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, στη νότια νησιωτική χώρα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο δυτικό Αιγαίο αναμένονται χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα προς τις περιοχές της Αττικής, της Βοιωτίας, της Εύβοιας και της Θεσσαλίας.

Αύριο το κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει κυρίως τμήματα κοντά στο Αιγαίο, με χιονοπτώσεις να αναμένονται ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα στα παραθαλάσσια. Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά ο υδράργυρος θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα.

Πού θα χιονίσει

Από τα μεσάνυχτα έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 13/01, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr αναμένονται χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Χαλκιδικής, της Θεσσαλίας (Μαγνησία), της Κεντρικής Στερεάς (Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα και αργότερα Βοιωτία), καθώς επίσης στα ορεινά και ημιορεινά της Εύβοιας, της Ανατολικής Στερεάς και της Ανατολικής Πελοποννήσου. Οι χιονοπτώσεις στη Μαγνησία και πιθανόν στην Κεντρική Στερεά κατά τόπους θα είναι πυκνές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν.

Επιπλέον, θα πρέπει να επισημανθούν:

• Οι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο από το βράδυ της Παρασκευής 12/01.
• Οι χαμηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες, με τις μέγιστες τιμές τους το Σάββατο 13/01 να μην ξεπερνούν στα ηπειρωτικά τους 6-8 βαθμούς.
• Ο παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Ο καιρός το Σάββατο σε Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης χιονοπτώσεις, με βαθμιαία εξασθένηση.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Live η κακοκαιρία (για βροχή, καταιγίδα και χιονοπτώσεις)

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

(Visited 403 times, 1 visits today)
Latest Post

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*