Καιρός: Κυριακή με μπόρες και υψηλές θερμοκρασίες – Πού θα βρέξει

Newsroom.
04/08/2024 06:34
 
 
 

Οι εναλλαγές των φαινομένων, με την ηλιοφάνεια να δίνει τη σκυτάλη σε πρόσκαιρες νεφώσεις που σε κάποιες περιοχές θα συνοδευτούν από βροχή, θα χαρακτηρίσουν τον καιρό της Κυριακής 4 Αυγούστου.

Αρκετά πιο άστατος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας την Κυριακή 4 Αυγούστου, καθώς από αίθριος θα μετατραπεί σε νεφελώδη.

Σύμφωνα μάλιστα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, το μεσημέρι και το απόγευμα πρόκειται να εκδηλωθούν κάμποσες μπόρες. Τα φαινόμενα θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά της χώρας, από την Πελοπόννησο μέχρι και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Αντιθέτως στις νησιωτικές περιοχές τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι μεγαλύτερα.

Στην Αττική η ημέρα θα αρχίσει με ηλιοφάνεια κι αραιές νεφώσεις. Οι νεφώσεις θα πυκνώσουν το μεσημέρι της Κυριακή και δεν αποκλείεται να υπάρξουν πρόσκαιρες μπόρες. Η θερμοκρασία πάντως θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και θα κυμανθεί από 27 έως 38 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν έως 4 μποφόρ στον Σαρωνικό, ενώ θα φτάσουν τα 5 μποφόρ στον νότιο Ευβοϊκό.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4-5 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Στις Κυκλάδες ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 40 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*