Καιρός: Υποφερτή η ζέστη αυτή την εβδομάδα – Το μελτέμι έως και 7 μποφόρ στο Αιγαίο

Newsroom.
06/08/2024 06:58
 
 
 

Ανεκτή θα είναι η ζέστη όλες τις επόμενες ημέρες χωρίς ακρότητες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Μάλιστα, υπάρχει η τάση για μικρή περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας από τις 11 του μηνός και μετά. Έως τότε το μελτέμι στο Αιγαίο θα πνέει με συνεχή παρουσία και πιο υψηλές εντάσεις στα ανατολικά του τμήματα.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ μόνο στα Δωδεκάνησα. Η  θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς, έως 32 με 34 στα νησιά μας.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς.

Και στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 32 βαθμούς

Την Τετάρτη περιμένουμε λίγες μπόρες στα ορεινά με ήλιο στα υπόλοιπα. Οι βοριάδες έως 7 μποφόρ στα Δωδεκάνησα, η θερμοκρασία έως 37 βαθμούς.

Η πρόγνωση του Θεόδωρου Κολυδά:

«ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΖΕΣΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ – ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟ ΜΕΛΤΕΜΙ ΘΑ ΦΤΑΝΕΙ ΤΑ 6-7 ΜΠΟΦΌΡ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. Γενικά αίθριος καιρός αυτή την εβδομάδα , αλλά δεν θα λείψουν και φαινόμενα αστάθειας τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά έως την Παρασκευή (Βίντεο 1 ). Οι θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά περί τους 35 με 37°C, στο Ιόνιο τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 33 με 35 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 32°C, τιμές κατά 4 περίπου βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα (Βίντεο 2 & Χάρτης 3) Οι άνεμοι διατηρούνται βοριάδες στα 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο και πρόσκαιρα στα ανατολικά και νότια 6-7 μποφόρ την ημέρα. ( Χάρτης 4 )»

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 7 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*