Καιρός: Το φθινόπωρο «ήρθε» στην ώρα του – Βροχές και καταιγίδες μέχρι την Τετάρτη

Newsroom.
09/09/2024 06:37
 
 
 

 

Με βροχές ξεκινάει η νέα εβδομάδα, για την οποία μάλιστα έχει βγει και έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

Ο καιρός τη Δευτέρα (09.09.2024) θα ξεκινήσει με αραιές νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εξελιχθούν σε ισχυρές καταιγίδες. Η κακοκαιρία θα είναι εντονότερη την Τρίτη και θα συνεχιστεί μέχρι την Τετάρτη.

Οι βροχές θα ξεκινήσουν κάπου προς το μεσημέρι στην Δυτική Ελλάδα, ενώ το βράδυ θα σημειωθούν και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Δυτική Στερεά και αργά την νύχτα και στην Δυτική Πελοπόννησο. Την Τρίτη η «εικόνα» της κακοκαιρίας θα είναι πιο σοβαρή.

Την Δευτέρα το βράδυ ξεκινά να φτάνει το σύστημα στη Δυτική Ελλάδα. Από πλευράς ανέμων, θα γυρίσουν στο Ιόνιο σε νοτιάδες καθώς θα πλησιάζει το χαμηλό βαρομετρικό από την Ιταλία, το οποίο οι Ιταλοί συνάδελφοι ονόμασαν «Αθηνά», ενώ στο Αιγαίο θα έχουμε βοριάδες που στα Δωδεκάνησα θα φτάνουν το πολύ, πρόσκαιρα, τα 6 μποφόρ και θα εξασθενήσουν.

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι αναμένονται από το βράδυ της Δευτέρας ως και το απόγευμα της Τετάρτης.

Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμα θα είναι η πρώτη φορά μετά από σχεδόν 3 μήνες που θα έχουμε κανονικές τιμές, δηλαδή θα δούμε την θερμοκρασία το μεσημέρι στους 29 με 32 βαθμούς κελσίου.

Την Τρίτη το σύστημα θα κινηθεί ανατολικότερα, στη Δυτική Ελλάδα θα ξεκινήσει η Τρίτη με καταιγίδες. Προς το μεσημέρι και το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν στα δυτικά, καθώς προχωράει το σύστημα θα φτάσει το βράδυ της Τρίτης περίπου στο Αιγαίο άρα θα έχουμε και στην Αθήνα το μεσημέρι κάποια καταιγίδα. Ένας βροχερός καιρός στις περισσότερες την Τρίτη με εξαίρεση το Ανατολικό Αιγαίο και ίσως στα ανατολικά της Κρήτης και την Θράκη.

Την Τετάρτη το πρωί θα έχει ακόμα μέχρι το μεσημέρι ισχυρές βροχές και καταιγίδες Θράκη, Ανατολικό Αιγαίο κυρίως στα βορειοανατολικά και τις πρώτες ώρες της Τετάρτης και στην Ανατολική Μακεδονία.

Την Τετάρτη ένας άστατος καιρός στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και βροχές μπορεί να ξαναέχουμε και στην Αθήνα και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Οι περισσότερες βροχές στη χώρα θα είναι την Τρίτη αλλά τα πιο σοβαρά είναι την Δευτέρα το βράδυ στα βορειοδυτικά.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 169 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*