Με συννεφιές ο καιρός του Σαββάτου σε αρκετές περιοχές της χώρας, οι οποίες δεν θα λείψουν και από την Αθήνα. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου κάποια φαινόμενα θα έχουμε το πρωί από την Λέσβο και την Χίο, αλλά και μέχρι τη Ρόδο, ενώ και το βράδυ θα έχουμε κάποιες διάσπαρτες μπόρες στις ίδιες περιοχές.
Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 18 στα κεντρικά, τους 19 στα νότια και από 13 έως και 16 στα βόρεια. Στα δυτικά ο υδράργυρος θα φτάσει τους 17 και στα ανατολικά από 14 έως και 16.
Την Κυριακή θα έχουμε συννεφιά αρχικά από τα δυτικά και στη συνέχεια σε ολόκληρη την χώρα και τη Δευτέρα αυτή η συννεφιά θα έχει κατακερματιστεί, ενώ μέχρι και την Τετάρτη θα επιμείνουν στα ΒΔ και την Ήπειρο. Από πλευράς φαινομένων ίσως έχουμε μπόρες την Κυριακή στο Καστελόριζο και την Τετάρτη (από το βράδυ) θα ξεκινήσουν βροχές στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.
Πάντως μετά τις 2 και 3/2 υπάρχουν ενδείξεις για κατεβασιές χειμωνιάτικου τύπου κάτι που θα το δούμε τις επόμενες μέρες πώς θα επηρεαστεί και η χώρα μας.
Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο Σάκης Αρναούτογλου:
Νεφώσεις, τοπικές βροχές στο Αιγαίο, βοριάδες με ένταση 5-6 μποφόρ και θερμοκρασία που θα αγγίξει στα νησιά του Αιγαίου τους 20 βαθμούς θα είναι το σκηνικό του καιρού σύμφωνα με όσα προβλέπει η ΕΜΥ.
Σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωση καιρού, στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νοτιότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα ηπειρωτικά πιθανόν να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και μόνο στο νότιο Αιγαίο αρχικά θα είναι νότιοι, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα ενισχυθούν τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια τους 14 με 15 και τοπικά έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 και τοπικά στα νότια ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 20 βαθμούς Κελσίου.
Για αύριο Κυριακή 26 Ιανουαρίου:
Στη Κρήτη, τα ανατολικά τμήματα των Κυκλάδων και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα δυτικά, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 14 βαθμούς, στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά τους 15 με 16, στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 18 και
τοπικά στα Δωδεκάνησα τους 19 βαθμούς Κελσίου.
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις