Καιρός: Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες για την Τρίτη

Άκης Αξαόπουλος
14/10/2019 20:16
 
 
 

 

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται την Τρίτη σε ολόκληρη τη χώρα, με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που σε ορισμένα μέρη, μεταξύ των οποίων η Αθήνα, θα φθάσουν τους 30 βαθμούς ή και θα τους ξεπεράσουν.

Αναλυτικότερα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 25 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 28, στην Ήπειρο από 9 έως 28 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 30, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 27, και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 27 βαθμούς, αλλά τοπικά στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 18 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια, ενώ τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς.

(Visited 65 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*