Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Newsroom
04/11/2019 01:59
 
 
 

 

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες, την στιγμή μάλιστα που η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία.

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για την κακοκαιρία

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το κύμα κακοκαιρία θα ξεκινήσει να πλήττει τη χώρα από τα δυτικά, ενώ τα φαινόμενα θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.
Προειδοποιήσεις για την κακοκαιρία που είναι προ των πυλών εξέδωσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (meteo.gr), αναφέροντας πως τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται στα δυτικά ηπειρωτικά, το Ιόνιο, τη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία.

Πιο αναλυτικά από την κακοκαιρία θα επηρεαστούν:

Από αργά το απόγευμα της Κυριακής (03-11-2019) μέχρι το βράδυ της Δευτέρας (04-11-2019), οπότε αναμένεται βαθμιαία εξασθένηση από τα βορειοδυτικά, τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και σταδιακά η δυτική και η νότια Πελοπόννησος.

Από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (04-11-2019) μέχρι και το πρωί της Τρίτης (05-11-2019) η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τη Δευτέρα (04-11-2019) από νωρίς το πρωί μέχρι τις μεσημβρινές ώρες πρόσκαιρα η Αττική και η ανατολική Πελοπόννησος.

Ο Αρναούτογλου προειδοποιεί:

Σε ανάρτηση για την κακοκαιρία που «ανέβασε» στην ιστοσελίδα του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου εφιστά την προσοχή για τους «κατά τόπους πολύ ενισχυμένους ριπαίους νότιους – νοτιοδυτικούς ανέμους, σε θάλασσα αλλά και σε ξηρά, πριν και κατά τη διάρκεια των φαινομένων (βροχής ή καταιγίδας) που αναμένεται να επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας, κατά τη διάρκεια της Δευτέρας από τα δυτικά προς τα ανατολικά».

Εν όψει της κακοκαιρίας, ο γνωστός μετεωρολόγος καλεί τους πολίτες να ασφαλίσουν «αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν ζημιές ή τραυματισμούς», καθώς και να αποφεύγουν «τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές όπου όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια)».

Αναλυτική πρόγνωση για τη Δευτέρα σε Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στην Κρήτη.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 με σταδιακή ενίσχυση από το απόγευμα στα 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

(Visited 653 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*