Ακραία φαινόμενα «χτυπούν» τη χώρα – Πότε θα περάσει από τις Κυκλάδες η «Βικτώρια»

Newsroom
13/11/2019 01:08
 
 
 

 

Νέο κύμα κακοκαιρίας «χτυπά» τις τελευταίες ώρες τη χώρα, προκαλώντας δεκάδες προβλήματα σε πολλές περιοχές.

Είναι η κακοκαιρία «Βικτώρια», η οποία σαρώνει τη χώρα από τα δυτικά στα ανατολικά από το πρωί της Τρίτης. Οι επόμενες ώρες αναμένονται δύσκολες, καθώς το φαινόμενο θα εξαπλωθεί στο σύνολο της χώρας. Η «Βικτώρια» θα περάσει την Τετάρτη και από τις Κυκλάδες φέρνοντας βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Πώς θα κινηθεί το χαμηλό βαρομετρικό

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, το χαμηλό βαρομετρικό κατά τη διάρκεια της νύχτας θα κινηθεί προς τα ανατολικά, πλήττοντας το σύνολο της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Την Τετάρτη, αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα, ενώ τοπικές χαλαζοπτώσεις αναμένονται σε Κυκλάδες και Κρήτη.

Την ίδια ώρα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, με αποτέλεσμα τη δημιουργία του φαινομένου της λασποβροχής.

Στον παρακάτω Χάρτη, παρουσιάζονται το εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος βροχής έως τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 13/11, καθώς επίσης και οι περιοχές όπου αναμένονται τα έντονα φαινόμενα κατά τη διάρκεια του διημέρου Τρίτης και Τετάρτης.

Αναλυτικά ο καιρός της Τετάρτης σε Κυκλάδες, Κρήτη (ΕΜΥ)

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές αρχικά στη δυτική Κρήτη και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ και από τα δυτικά.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ που από το απόγευμα από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε την πρόγνωση του μετεωρολόγου του One Channel, Γιάννη Καλλιάνου

Από την Τετάρτη τα φαινόμενα θα έχουν προχωρήσει και θα επηρεάσουν και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, κυρίως τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, με εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες και από τις πρωινές ώρες και μέχρι το μεσημέρι την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και πιθανώς πρόσκαιρα τη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

(Visited 449 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*