Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι: Τι προσέχουμε, τι αποφεύγουμε

Άκης Αξαόπουλος
24/11/2019 14:09
 
 
 

 

Οδηγίες προστασίας λόγω της εκδήλωσης διαδοχικών έντονων καιρικών φαινομένων τις επόμενες ώρες στα νησιά, γνωστοποιεί στο κοινό η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Έτσι, πριν και κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταιγίδων και θυελλωδών ανέμων, οι πολίτες και οι επισκέπτες των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, θα πρέπει να ακολουθούν τις παρακάτω οδηγίες:

*Να ελέγχουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιώνονται για την ομαλή λειτουργία τους.
*Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους, τους πλημμυρισμένους δρόμους και τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας
*Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.
*Να ασφαλίζουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
*Να ελέγχουν αναρτημένες πινακίδες.
*Να ασφαλίζουν τις πόρτες και τα παράθυρα.
*Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
*Να ενημερώνονται από τα κατά τόπους λιμεναρχεία για οποιαδήποτε πιθανή δια θαλάσσης μετακίνησή τους.
*Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
*Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Επίσης η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενημερώνει ότι στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας υπάρχουν αναρτημένες οδηγίες προστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα και έκτακτα φαινόμενα καταστροφών (φυσικών και τεχνολογικών), καθώς και σχετικές πληροφορίες, με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών.

Τέλος, πληροφορεί ότι στην ιστοσελίδα της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας υπάρχει αναρτημένο έντυπο με οδηγίες αυτοπροστασίας από φυσικές καταστροφές. Το κείμενο περιλαμβάνει απλές οδηγίες και χρήσιμες πληροφορίες για προστασία από κινδύνους όπως οι σεισμοί, οι κατολισθήσεις, οι δασικές πυρκαγιές, τα έντονα καιρικά φαινόμενα κ.ά..

(Visited 334 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.