Κακοκαιρία Ζηνοβία: Πιο σφοδρό κύμα χιονιά τη Δευτέρα

Newsroom
30/12/2019 01:38
 
 
 

 

Με ακόμα μεγαλύτερη σφοδρότητα θα πλήξει τη Δευτέρα τη χώρα το δεύτερο κύμα χιονιά, λόγω της κακοκαιρίας «Ζηνοβία».

Ήδη την Κυριακή η χώρα έχει μπει στην κατάψυξη, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τοπικές χιονοπτώσεις αλλά και καταιγίδες κατά τόπους. Στο Αιγαίο έπνεαν θυελλώδεις άνεμοι σε πολλά σημεία, με αποτέλεσμα να υπάρξει απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Αυτό, πάντως, δεν εμπόδισε τον πλοίαρχο του Blue Star Paros να εκτελέσει κανονικά το δρομολόγιο της επιστροφής από τα νησιά Σαντορίνη-Νάξο-Πάρο για Πειραιά αλλά και του «Νήσος Χίος» να λάβει την απόφαση να αποπλεύσει από τη Σύρο με προορισμό τον Πειραιά.

Ο χιονιάς «χτύπησε» και τις Κυκλάδες, με τα πρώτα χιόνια να πέφτουν στην Άνδρο, δημιουργώντας ένα πανέμορφο σκηνικό.

Νέα ενημέρωση από την ΕΜΥ

Σύμφωνα με νέα ενημέρωση της ΕΜΥ, με αναλυτικό δελτίο για τη Δευτέρα, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές θα εκδηλωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400 μέτρα) στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της βόρειας και ανατολικής Πελοποννήσου, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης.

Βαθμιαία από τη νύχτα προβλέπεται εξασθένηση των φαινομένων. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8, στο Αιγαίο 9 και στα βόρεια τοπικά 10 μποφόρ. Το απαγορευτικό του απόπλου των πλοίων είναι σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι τη 1:00 το μεσημέρι της Δευτέρας όπου θα δοθεί νέα ανακοίνωση από το Λιμεναρχείο Πειραιά.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, τοπικά ισχυρός στα βόρεια.

Αναλυτικά ο καιρός τη Δευτέρα σε Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης και των βόρειων Κυκλάδων. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

(Visited 576 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*