Άνοιξαν οι ουρανοί! Στη Νάξο το μεγαλύτερο ύψος βροχόπτωσης σήμερα

Newsroom
22/10/2020 3:20
  •  
  •  
  •  

 

Άνοιξαν οι ουρανοί τις πρώτες πρωινές ώρες στη Νάξο και κυρίως στη Χώρα όπου σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες.

Μάλιστα, στην πόλη της Νάξου σημειώθηκε το μεγαλύτερο ύψος βροχόπτωσης σε ολόκληρη τη χώρα (56 mm) σύμφωνα με με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σε ότι αφορά τις λοιπές περιοχές της Νάξου, μετά τη Χώρα (56 mm) τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στις Μέλανες (20 mm), το Δαμαριώνα (12 mm), την Κόρωνο (11,8 mm) και το Γαλανάδο (10,1 mm).

Τοπικά έντονες βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες, εξακολουθούν να εκδηλώνονται για τέταρτη ημέρα σήμερα στα νότια νησιωτικά τμήματα της χώρας, με τα εντονότερα φαινόμενα έως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 22/10 να εντοπίζονται στις Κυκλάδες και στο νομό Χανίων της Κρήτης.

Στην επεξεργασμένη δορυφορική εικόνα που ακολουθεί διακρίνονται οι νεφώσεις στο Αιγαίο και παρουσιάζονται τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 09:15 το πρωί.

Για το υπόλοιπο της ημέρας, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, φαινόμενα που το απόγευμα θα περιοριστούν στην Κρήτη, όπου θα επιμείνουν έως τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 23/10.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης έως το πρωί της Παρασκευής 23/10.

(Visited 2,201 times, 1 visits today)