Χειμωνιάζει για τα καλά με θυελλώδεις ανέμους βροχές και τσουχτερό κρύο

Newsroom
24/11/2020 13:01
 
 
 

 

Χειμωνιάζει για τα καλά όπως φαίνεται αφού η θερμοκρασία αναμένεται να κάνει βουτιά τις επόμενες ώρες και οι βόρειοι άνεμοι ενισχύονται στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο  ισχυρός αντικυκλώνας αναμένεται να προκαλέσει έντονες θερμοκρασιακές μεταβολές έως το τέλος Νοεμβρίου.

Βροχές και ανέμους έντασης μέχρι 8 μποφόρ προβλέπει για τις Κυκλάδες την Τετάρτη η ΕΜΥ.

Αναλυτικά, όπως προβλέπει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, οι βόρειοι άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίο, αναμένεται μετά το μεσημέρι της Τρίτης να παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση τοπικά στα 7-8 μποφόρ, εντάσεις τις οποίες θα διατηρήσουν και την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί επισημαίνονται οι περιοχές όπου οι άνεμοι θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ.

Παράλληλα, την Τετάρτη 25/11 οι θερμοκρασίες αναμένεται να παρουσιάσουν πτώση.

Ο προγνωστικός χάρτης που ακολουθεί αποτυπώνει την εκτιμώμενη μεταβολή (πτώση) των μεγίστων θερμοκρασιών της Τετάρτης 25/11 σε σχέση με τις αντίστοιχες της Τρίτης 24/11, η οποία θα είναι της τάξης των 3-6 βαθμών.

Αντικυκλώνας θα προκαλέσει σημαντικές θερμοκρασιακές μεταβολές στην Ευρώπη και ήπιο καιρό με ομίχλες στη χώρα μας

Ο εκτεταμένος ισχυρός αντικυκλώνας του ακόλουθου χάρτη, αναμένεται να προκαλέσει έντονες θερμοκρασιακές μεταβολές στην Ευρωπαϊκή ήπειρο έως το τέλος Νοεμβρίου.

Εξαιτίας αυτής της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στη χώρα μας θα είναι οι νεφώσεις στα ανατολικά και νότια οι οποίες θα δίνουν κατά περιόδους τοπικές βροχές κυρίως στην Εύβοια και στην Κρήτη, οι ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο και οι τοπικά πυκνές ομίχλες τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Στον βίντεο που ακολουθεί, παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες με τις θερμοκρασιακές αποκλίσεις των αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη σε σχέση με τις κλιματικές τους τιμές, έως την Κυριακή 29/11, σε υψόμετρο περί τα 1500 μέτρα.

Ο καιρός σε Κυκλάδες, Κρήτη την Τρίτη (24-11)

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, όπου από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη από την ΕΜΥ

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα και νωρίς το πρωί στην
Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα δυτικά και τα βόρεια 4 με 6 μποφόρ, στα υπόλοιπα 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

Τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

(Visited 376 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*