Στα λευκά έντυσε τις Κυκλάδες η «Μήδεια» – Προβλήματα από τα χιόνια και τους θυελλώδεις ανέμους (video+φώτος)

Newsroom
16/02/2021 23:57
 
 
 

 

Πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις σημειώνονται από το βράδυ της Δευτέρας στις Κυκλάδες κατά τη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια», προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου.

Χιονισμένη Απείρανθος Νάξου

Τα νησιά ντύθηκαν στα λευκά ενώ οι θυελλώδεις βοριάδες δημιούργησαν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες με την απαγόρευση του απόπλου όλων των πλοίων.

Χιόνια και στη Σύρο

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα της ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως το μεσημέρι της Τετάρτης (17/2) με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Χιονοπτώσεις στην Κέα

Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες σε όλα τα νησιά

Ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές των Κυκλάδων έπεσε ακόμα και κάτω από το μηδέν, ενώ λόγω των χιονοπτώσεων η κίνηση των οχημάτων στις ορεινές κυρίως περιοχές του νομού διεξάγεται με δυσκολία.

Ωστόσο το τελευταίο διήμερο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, καταγράφηκαν και διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές του νομού.

Κλειστοί δρόμοι στην Άνδρο λόγω των χιονοπτώσεων

Στην Άνδρο, λόγω της χιονόπτωσης, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από τη Δευτέρα το βράδυ μέχρι την Τετάρτη το πρωί.

Μηχανήματα ανοίγουν τους δρόμους στην ορεινή Νάξο

Στην κεντρική και ορεινή Νάξο από τη Δευτέρα το βράδυ, χιονίζει και χρειάστηκε η συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας του δήμου αλλά και των αρμόδιων υπηρεσιών του Επαρχείου ώστε να είναι εφικτή η κίνηση των οχημάτων (με αλυσίδες).

Κλειστά σχολεία

Χιόνια στην Κέα

Λόγω της κακοκαιρίας και των ακραίων καιρικών φαινομένων τα περισσότερα σχολεία στα νησιά ήταν κλειστά την Τρίτη, ενώ αρκετά από αυτά παραμένουν κλειστά και την Τετάρτη.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις που εξέδωσαν οι δήμαρχοι κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία την Τετάρτη στα νησιά: Σύρος, Νάξος, Μικρές Κυκλάδες, Θήρα, Κύθνος, Κέα, Σίφνος και Αντίπαρος.

Θυελλώδεις βοριάδες

Θυελλώδεις βοριάδες στον Απόλλωνα Νάξου

Οι θυελλώδεις βοριάδες σάρωσαν τα νησιά ενώ για ακόμα μια φορά η μανιασμένη θάλασσα “κατάπιε” το λιμανάκι του Απόλλωνα Νάξου.

Ο καιρός την Τετάρτη σε Κυκλάδες, Κρήτη (ΕΜΥ)

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην Κρήτη, με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Βόρειοι 7 με 8 και στα ανατολικά 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 00 ( μηδέν ) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

(Visited 729 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*